– Håper sannheten om drapet kommer frem

Studentlederen i Narvik sier mange studenter er sjokkert over knivstikkingen og sier de ikke kjenner seg igjen i den siktedes forklaring av mennene.

Studentleder Sara Kristine Nilsen

Studentleder Sara Kristine Nilsen sier mange studenter er preget etter den alvorlige hendelsen ved Skjomenbrua tirsdag kveld.

Foto: Ole Dalen

I går erkjente en 23 år gammel mann å ha knivstukket og drept en 21 åring fra Jessheim og påført en 20 år gammel mann fra Harstad alvorlige skader.

De to ofrene var begge studenter ved universitetsavdelingen i Narvik.

– I går ble det kalt inn til allmøte og vi ble informert om hva som hadde skjedd. Det var en tung dag, sier studentleder Sara Kristine Nilsen.

Hun sier miljøet i Narvik er lite og at hendelsen går hardt inn på studentene.

– Det er mye usikkerhet blant studentene om det som har skjedd. Jeg håper sannheten kommer frem.

– Kjenner seg ikke igjen i den siktedes forklaring

23-åringen som er siktet for knivstikkingen i Narvik, hevder han stakk i selvforsvar og at han følte seg truet av mennene. Ifølge hans forklaring ble han lurt opp i et gjeldsforhold til mennene, etter å ha blitt brukt som mellommann til å selge hasj for dem.

– Studentene jeg har snakket med er i sjokk og kjenner seg ikke igjen i denne beskrivelsen. Så vidt jeg vet har det ikke vært noe problemer med narkotika i dette miljøet, så for mange studenter er det tungt å høre denne versjonen gjennom media.

Politiet sier på sin side at de nå gransker den siktedes forklaring.

– Vi jobber med å kartlegge om man kan legge hans forklaring fullt og helt til grunn, eller om vi må ta detaljene med en klype salt, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik til NTB.

23-åringen ble onsdag ettermiddag kjørt fra Narvik til Bodø for varetektsfengsling etter at Ofoten tingrett besluttet at han skal fengsles i fire uker, den første uken med brev- og besøksforbud.

Fengselet i Bodø

Den drapssiktede 23-åringen ble onsdag ettermiddag kjørt fra Narvik til Bodø for varetektsfengsling etter at Ofoten tingrett besluttet at han skal fengsles i fire uker, den første uken med brev- og besøksforbud.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Brøt ut i gråt

I tingretten brøt 23-åringen ut i kraftig gråt da politiet leste opp siktelsen.

Selv har 23-åringen forklart at han ble hentet av de to mennene i Ballangen tirsdag ettermiddag, før de tre kjørte sammen i retning Narvik. Ifølge mannen oppsto det en krangel i bilen etter at han ble krevd for penger som han ikke kunne gjøre opp for.

– Da bilen ble brått stanset på et mørkt og folketomt sted ved Skjomenbrua, ble siktede veldig redd. Full av frykt foretok han knivstikkingen i affekt, sier forsvarer Egil Malm.

Politiet har bevæpnet seg etter en ulykke der en bil krasjet i en fjellvegg i Narvik tirsdag ettermi

En mann er siktet for å ha knivstukket to menn i Narvik tirsdag. Politiet fant de knivstukne i en bil som nettopp hadde krasjet i en fjellvegg. En av dem ble bekreftet død av helsepersonell.

Foto: Fritz Hansen / Fremover / NTB scanpix

Cannabis

Kvitvik sier ingen av de involverte er såkalte gjengangere, og at de ikke har hatt mye med politiet å gjøre.

23-åringen ble imidlertid dømt til 30 dagers betinget fengsel for besittelse av cannabis i slutten av september, og forklarte den gang at han begynte å røyke marihuana da han var 17-18 år, skriver VG. Han forklarte da at han i flere år har vært plaget med angst og depresjon etter en vanskelig oppvekst og at han siden han var barn har hatt diagnosen ADHD, som bare delvis har vært behandlet.

Knivoffer utenfor fare

20-åringen er nå utenfor livsfare og ble avhørt av politiet onsdag.

– Han var i stand til å prate med politiet, men jeg kan ikke si noe om hva han har forklart. Jeg har forstått at han er stabil, og jeg antar at han er utenfor livsfare, sier Kvitvik.