NRK Meny
Normal

Politiet trapper opp søk: – Har du sett Jan Hendrik (81)?

Politiet står uten spor etter mannen som forsvant søndag kveld, og går nå ut med bilde. – Vi oppfordrer folk som bor i området til å sjekke garasjer og boder, sier lensmann.

Jan Hendrik Schaaij

Ifølge politiet har den savnede mannen normal kroppsbygning, er 1,70 høy og har grått, krøllet hår.

Foto: Politiet

81-åringen ble meldt savnet av pårørende ved 21-tiden søndag kveld etter at han ikke kom hjem fra en sykkeltur. Mandag formiddag trapper politiet opp søket etter den savnede Jan Hendrik Schaaij.

– Han er en sprek mann, selv om han er opp i årene. Siste observasjoner av han ble gjort rundt klokka 18 søndag. Sånn som leteaksjonen står nå har vi alle muligheter åpne, og litt utfordringer med å se hvor vi skal bruke våre ressurser på å lete, sier lensmann i Fauske, Robin Johnsen.

Står uten spor i saken

Robin Johnsen

Lensmann i Fauske, Robin Johnsen.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell
Leteaksjon Fauske

Mannskaper har lett i området siden søndag kveld.

Foto: Ronald Jacobsen

Ifølge politiet har den savnede mannen normal kroppsbygning, er 1,70 høy og har grått, krøllet hår. Han er iført blå shorts, joggesko og har trolig på seg en hvit t-skjorte.

81-åringen har også en sort sykkel med bagasjebærer på.

– Vi har søkt etter mannen gjennom natta, og har mange frivillige ute nå. Vi ønsker å snevre inn søksområdet, og der kommer publikum inn.

Politiet står så langt uten spor i saken. De er interessert i alle observasjoner gjort etter klokka 17 søndag, i området mellom Hauan og Finneid. Området skal være et kjent turområde, men utfordrende fordi det er mye høy skog.

– Sjekk eiendommene dine

Hundepatruljer og Røde Kors har søkt i natt etter mannen. Et Sea King-helikopter har også bistått politiet. Helikopteret kom til området i 3-tiden, men har returnert til Bodø for å tanke.

Mannens familie har også vært ute for å lete etter mannen, uten resultat.

– Folk som bor i området må sjekke eiendommene sine. Vi vet ikke hvor Jan Hendrik er, sier lensmann Johnsen.

Ber publikum om tips

– Pårørende begynte å reagere da han ikke kom hjem, og tok kontakt med oss litt før klokken 21 i kveld, sa operasjonsleder Kai Eriksen i Salten politidistrikt til NRK søndag kveld, og la til at politiet har få spor å gå etter.

Politiet gjør fortløpende vurderinger på hvor mange de har ute i søket, og ber personer som har tips om å ta kontakt på telefonnummer 02800.