NRK Meny
Normal

Politiet ønsker tips etter alvorlig ulykke

Politiet jobber med å avdekke årsaken til den voldsomme utforkjøringa på Melbu søndag, og oppfordrer vitner til å ta kontakt.

Bilulykke Melbu

Slik så det ut på ulykkesstedet tidlig søndag morgen. Fire personer ble alvorlig skadd.

Foto: 03030-tipser

– Nå prøver vi å samle spor og bevis for å avdekke hva som har skjedd. Vi har tjenestemenn som avhører vitner, og vi er også ute etter å finne vitner som vi til nå ikke har kommet i kontakt med, forteller politioverbetjent ved Sortland lensmannskontor, Geir Bendiksen til NRK.no.

Politiet fikk melding om ulykken på Melbu i Hadsel kommune klokken 03.36 natt til søndag, og luftambulanse ble sendt til stedet. Fire personer ble alvorlig skadet i utforkjøringen.

Jobber med identifisering

De fire er enda ikke fullstendig identifiserte, men politiet mener de er i 20- og 30-årene. Tilstanden er alvorlig for to av de fire, en tredje person har pådratt seg moderate skader.

– Ulykkesgruppa til Statens vegvesen har nå vært på stedet, og vi har kontroll på bilen. Ut fra disse opplysningene er vi i gang med å analysere og finne ut årsaken til utforkjøringen, sier Bendiksen.

Politiet mistenker at høy fart kan være deler av ulykkesårsaken. Bilen kjørte av veien, inn i en hage og havnet på taket.

– Vitner som har sett bilkjøringen forut for ulykken har meldt seg, og også noen som kom ganske raskt til stedet etter at ulykka fant sted. Men kanskje noen har sett bilen noen timer forut. De er vi veldig interesserte i å komme i kontakt med, sier Bendiksen.

– Hva kan du si om de involverte?

– De er tre ungdommer i tjueårene, trolig bosatt på Melbu eller i Hadsel kommune. Her er vi ikke helt sikre.

(artikkelen fortsetter under)

Alvorlig ulykke på Melbu i Hadsel.

Tre av de fire som satt i bilen ble sendt til Tromsø med alvorlige skader.

Foto: Ragnhild Stikholmen

Får ikke snakket med de involverte

Ut over dagen i dag jobber politiet videre med tekniske undersøkelser av bilen og spor på stedet. Politiet vil ikke si noe om årsaken til ulykka på nåværende tidspunkt.

– Hva betyr det for etterforskningen at de fire involverte ikke kan uttale seg?

– Opplysningene kommer ikke til oss så raskt som vi kunne ønske. Vi ønsker å høre om opplevelser, mulige årsaker til ulykken, og om mulige vitner. Men sånn er det ikke nå, og det er fordi de involverte er under behandling på sykehuset.

– Livstruende skader

På grunn av mye tåke i området måtte luftambulansen som fraktet de tre hardest skadde mennene søndag, gjøre flere forsøk på å lande ved UNN i Tromsø. Den fjerde skadde ble sendt til Nordlandssykehuset på Stokmarknes med alvorlige skader.

– For to av dem er situasjonen kritisk og ustabil. Den tredje er alvorlig skadd og ustabil. Alle tre har vært gjennom operasjoner for livstruende skader, sa pressevakt Per Christian Johansen, til NRK søndag ettermiddag.

Laster kart, vennligst vent...

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Surfer Shannon Ainslie blir jaget av spekkhoggere som forveksler han med sel, skal vi tro forskerne.
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?