Politiet om savnet skipper: – Vi har fått inn flere tips

Hovedredningssentralen fortsetter søket etter seilbåten som har vært forsvunnet siden 27. august. De etterforsker tips parallelt med leteaksjonen.

Leteaksjon etter seilbåten Argo

Dette bildet av seilbåten er frigitt av hovedredningssentralen i forbindelse med leteaksjonen.

Foto: Privat

Den savnede Bodø-mannen som la ut på seiltur fra Tromsø til Svalbard er fortsatt savnet. Tone Vangen, politimester og leder av Hovedredningssentralen i Nord-Norge, forteller at de stadig får inn nye tips.

– Vi får inn en del tips knyttet til observasjoner, så det foregår en etterforskning der vi undersøker disse parallelt med leteaksjonen, forteller hun.

Orion overvåkningsfly

Forsvarets overvåkningsfly P3 Orion, som for tiden er stasjonert på Andøya, deltar i søket.

Foto: FORSVARET / HANDOUT / SCANPIX

Flere ressurser er satt inn i søket som for øyeblikket konsentrerer seg om havområdet mellom fastlandet i Tromsø og Bjørnøya. Forsvarets overvåkningsfly P3 Orion og fire redningsskøyter deltar nå i søket. I tillegg vil fly fra flyklubber bli sendt ut så fort de er klar til å bidra

Ingen funn

Foreløpig har de ikke funnet spor av seilbåten, og fortsetter å søke i havner over hele fylket, i tillegg til havområdene utenfor norskekysten.

Tone Vangen

Tone Vangen er politimester i Nordland politidistrikt og leder av hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

– Vi har et stort søksområde og vi vil kunne måte utvide det til å gjelde mellom Bjørnøya og Svalbard også, forteller Vangen.

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk inn savnetmelding om båten klokken 18.30 lørdag, og det ble søkt hele søndag uten funn. Søndag kveld ble søket innstilt på grunn av mørket, men letingen ble gjenopptatt mandag morgen.

Mulig VHF-radio om bord

Hovedredningssentralen fikk først opplyst at det ikke var radio- eller satellitt-telefon om bord, men sier nå at de har fått opplysninger som tilsier at det skal være en VHF-radio om bord.

– Vi har ikke eksakt kunnskap om hvilket kommunikasjonssystem som er om bord. Vi har grunn til å tro at det finnes en håndholdt VHF-radio om bord, men vi har ikke hatt kommunikasjon med båten, sier Vangen.

– Hvordan er været i leteområdet?

– Det er greie forhold der vi holder på akkurat nå, men det er et stort område og vi har en lang periode hvor vi ikke har hatt kontakt med savnede, så det har vært varierende vær i leteperioden.

«Argo»

Den siste sikre observasjonen av båten ble gjort i 5-tiden om morgenen lørdag 27. august, rundt 65 nautiske mil nordvest for Tromsø.

Seilbåten bærer navnet Argo og er en 27 fot lang (rundt 8,5 meter) eldre seilbåt. Den dro fra Tromsø 25. august og skulle etter planen være framme på Svalbard allerede 30. eller 31. august.

Mannen er i 20-årene.