NRK Meny
Normal

Politiet om dødsulykka: – Svært glatt, og personbilen kom over i motgående kjørefelt

Politiet har klarlagt hendelsesforløpet som førte til at et ektepar i 60-årene omkom i en frontkollisjon med et vogntog på E6 i Bjørnværvika like sør for Mo i Rana.

Lys i Bjørnbærvika på E6 hvor et ektepar omkom 1. desember

EKTEPAR OMKOM: 1. desember omkom et ektepar i 60-årene i en frontkollisjon mellom et utenlandsk vogntog og en personbil ved Bjørnbærvika på E6 sør Mo i Rana.

Foto: Frank Nygård / NRK

1. desember omkom et ektepar i 60-årene i en frontkollisjon mellom et vogntog og en personbil ved Bjørnbærvika på E6 sør Mo i Rana.

De første vitnene som kom til stedet etter kollisjonen forteller om en svært glatt vegbane. Veien måtte strøs for at nødetatene i det hele tatt skulle komme til ulykkesstedet.

Politiets etterforskning bekrefter at det var svært glatt denne formiddagen.

– Etterforskningen viser at det var personbilen som kom over i motgående kjørefelt og kolliderte i fronten på en trailer. Det var meget glatt på veiene denne dagen, opplyser politiadvokat Marianne Eskildsen i Nordland politidistrikt.

Politiet venter på rapporten fra ulykkesanalysegruppen til Statens vegvesen, som forventes å foreligge i slutten av januar.

– Det er så langt ikke framkommet noe som vil føre til straffeforfølgelse, opplyser politijuristen til NRK.

Vil foreslå strakstiltak

Etter to dødsulykker på ti år, vurderer Statens vegvesen å skilte ulykkesstedet i Bjørnbærvika med «ulykkespunkt» og sette ned hastigheten.

Vegvesenet har satt ned en ulykkesgruppe for å kartlegge hendelsesforløpet.

– Det utarbeides en egen rapport med konkrete forslag til trafikksikkerhetstiltak på kort og lang sikt. Rapporten med strakstiltak skal være ferdig innen en måned, mens analyserapporten vil ta lengre tid, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.

I 2008 skjedde det en dødsulykke på samme sted da en mann i 20-årene omkom.

Flere dødsulykker

I alt har 122 personer mistet livet i trafikken på norske veier i perioden januar – oktober. Tall for samme periode i fjor var 94 omkomne. Gjennomsnittet for årets ti første måneder i tiårsperioden 2006–2015 var 166 omkomne, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Totalt 36 personer har omkommet i frontkollisjon i løpet av årets 10 første måneder – mot 25 i samme periode i fjor. Samtidig har 105 blitt hardt skadd i årets 10 første måneder, mot 136 i samme periode i fjor.

Dødsulykke på E6 sør for Mo

Etter to dødsulykker på ti år, vurderer Statens vegvesen å skilte ulykkesstedet i Bjørnbærvika med «ulykkespunkt» og sette ned hastigheten.

Foto: Frank Nygård / NRK