Politiet mener de har funnet kajakken til den savnede Arjen Kamphuis

Tirsdag kveld fant politiet en kajakk av samme typen som den savnede nederlenderen kjøpte like før han dro til Norge.

Funn av kajakk knyttes til Arjen Kamphuis

Kajakken som er funnet er av merket Oru Kayak Coast XT og politiet antar at den tilhørte den savnede Arjen Kamphuis.

Foto: Politiet

Politiet mener den sammenleggbare kajakken tilhørte den savnede Arjen Kamphuis, og ønsker nå kontakt med folk som kan ha sett en kajakk av denne typen i Salten-området i Nordland i tiden rundt 20. august.

Det er det samme område som politiet gjorde søk tirsdag 11. og onsdag 12. september, der de også fant andre gjenstander som de ikke ønsker å uttale seg om med hensyn til etterforskningen.

Ingen har sett den savnede WikiLeaks-medarbeideren siden 20. august, da han sjekket ut av et hotell i Bodø.

Politiet skriver i en pressemelding at de har informasjon om at Arjen Kamphuis gikk til innkjøp av en sammenleggbar kajakk, før han reiste til Norge. Det er en kajakk av denne typen som ble funnet tirsdag kveld.

Politiet antar at Kamphuis hadde med seg denne kajakken til Norge.

Arjen Kamphuis savnet

Arjen Kamphuis ble meldt savnet 31. august 2018.

Foto: @ncilla/twitter / skjermdump

Da nederlenderen sjekket ut av hotellet i Bodø, hadde han med seg to store bager. Politiet skriver det kan tenkes at Kamphuis kan ha hatt med seg kajakken i en mørk bag.

Politiet velger å gå ut med bildet av kajakken fordi de ønsker informasjon fra publikum dersom noen har sett eller observert noe som kan knyttes til en slik kajakk.

I løpet av dagen vil politiet foreta videre søk og undersøkelser i området, og fortsetter ellers med den øvrige etterforskningen i saken. De holder fremdeles alle muligheter åpne for hva som kan ha skjedd med den savnede.

Bistand fra Nederland

Kamphuis reiste på ferietur til Norge den 8. august og hadde planlagt å være på ferie til den 22. august. Nederlandske De Telegraaf har tidligere meldt at han skal ha sjekket ut fra hotell i Bodø den 20. august.

På mandag kom to nederlandske etterforskere til Bodø, for å bistå politiet i Nordland.

Ifølge talsperson for det nederlandske politiet i Amsterdam, Frans Zuiderhoek, er det en betydelig innsats fra politistyrkene i flere land, deriblant Norge, Danmark, Tyskland og Nederland.