NRK Meny
Normal

Politiet mener brannen kan være påsatt

Familieboligen i Lofoten er helt overtent, flammene har gått gjennom taket og brannvesenet vil la boligen brenne ned. Politiet utelukker ikke at brannen kan ha vært påsatt.

En bolig står i brann i Ørsnes i Lofoten. Ifølge politiet er huset overtent, og de vil la det brenne ned.

Politiet utelukker ikke at brannen i bolighuset på Ørsnes i Vest-Lofoten kan være påsatt (foto: Aurora Borealis/ Ronny Nilsen).

Det var ved åttetiden torsdag morgen at politiet meldte om røykutvikling i en garasje i bygda Ørsnes, som ligger i Vågan kommune i Lofoten. Senere kom meldinga om at det var full fyr i huset.

– Vi utelukker ikke at brannen kan være påsatt. Det vil en etterforskning avklare. Så langt har vi ingen vitner. Huset er forlatt, og brannvesenet har gjort et søk gjennom huset, sier operasjonsleder Frode Strende i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Startet i garasjen

Tidligere i dag ble en mann pågrepet for hærverk på en bil og en campingvogn utenfor et hus på Ørsnes. Ifølge politiet skal mannen også ha knust ruter på huset. Strende utelukker ikke en sammenheng mellom hendelsene.

Ifølge vitner på stedet kan brannen ha startet i garasjen, og deretter spredt seg. Dette bekrefter innsatsleder Line Lysvold til Lofotposten. Politiet i Midtre Hålogaland meldte tidligere at de rykket ut til en røykutvikling i en garasje på Ørsnes.

Full brann i Vågan

Det var ved åttetiden torsdag morgen det ble oppdaget brann i garasjen til bolighuset, senere meldte politiet at huset var overtent.

Foto: Ronny Nilsen, Aurora Borealis

Står i full fyr

– Vi jobber med å slukke brannen, men huset står i full fyr, forteller Svein Arne Sørensen, vaktleder på 110-sentralen i Salten.

Det er ingen fare for spredning, og brannvesenet vil la huset brenne ned, en såkalt kontrollert nedbrenning. Brannvesenet i Svolvær er på stedet, og får hjelp av en brannbil fra lufthavnen i Svolvær.

Vi oppdaterer saken.

Laster kart, vennligst vent...
Laster Twitter-innhold