Politiet jakter på brannstifter

Politiet på Helgeland jakter på en eller flere brannstiftere etter en rekke mistenkelige branner i helgen og gjennom hele vinteren.

Brann i sentrum av Mosjøen

Natt til søndag startet det en brann i et ubebodd hus i Kirkegata i Mosjøen. Brannen ble raskt slukket, men politiet tror den kan være påsatt.

Foto: Politiet i Mosjøen / Politiet i Mosjøen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– I løpet av vinteren har vi lagt merke til at det har vært flere branntilløp i containere, søppeldunker og postkasser rundt om i Vefsn som åpenbart er påtent, sier operasjonsleder i Helgeland politidistrikt, Knut Roald Tverå til NRK Nordland.

Han forteller at politiet nå er avhengig av tips fra publikum for å stanse det som kan se ut til å være en brannstifter.

Påsatt brann i natt

Politiet og brannvesenet i Vefsn hadde en travel natt til søndag, da det brant i tre hus i Mosjøen.

Litt etter klokka ett brant det i et ubebodd hus i Mosjøen sentrum.

– En nabo oppdaget at det brant i bordkledningen på utsiden av huset, men greide å slukke ved å kaste på snø. Huset er ubebodd og det er ikke tilkoblet strøm, så vi har mistanke om at brannen er påsatt, sier Egil Pettersen i Helgeland politidistrikt.

I tillegg brant det i et bolighus på Olderskog og i halv fire-tida brant et hus ned til grunnen på Kvalfors. Brannårsaken til disse to brannene er foreløpig ukjent, og politiet kan ikke si noe om brannene har vært påsatt.

(artikkelen fortsetter under)

Brann på Olderskog i Mosjøen

Brannalarmen gikk først på Olderskog rett etter klokken ett, der det brant i en carport og et bolighus. Ungdommene som befant seg i huset kom uskadd ut. Politiet vet foreløpig ikke årsaken til brannen.

Foto: Politiet i Mosjøen

Branner over et stort område

Men ikke nok med de tre boligbrannene. To busskur ble påtent natt til søndag. Når det også begynte å brenne i en gammel sjark som sto på land i Mosjøen på fredag, begynner tilfellene av mistenkelige branner å bli mange.

Politiet vet ikke om det er samme person som til stadighet starter brannene, men de antar at dersom det kun er en person det gjelder, må denne kjøre rundt i en bil.

– Det ser ut til å være en person som kjører rundt, i og med at det er gjenstander over et stort område som er forsøkt tent på, sier operasjonsleder Tverå.

Han forteller at branntilløpene fort kan få tragiske konsekvenser. Flere av containerne og søppeldunkene som er tent på, har stått i nærheten av bolighus.

– Selvfølgelig har det vært fare for at det har kunnet utarte seg til noe større. Det er alltid en fare når man tenner på noe.

Ber om tips

Tverå ber nå publikum om å melde fra dersom de ser noe mistenkelig.

– Vi ønsker tilbakemelding dersom folk merker noe til unormale aktiviteter nattestid, sier han.

Tverå understreker at politiet foreløpig ikke har noen mistenkte.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.