Hopp til innhold

Politiet har offentliggjort navnet på avdøde

Det var Bjørn Roar Teigstad (43) som ble funnet død på Dønna i forrige uke. Åstedsundersøkelsen ble avsluttet søndag.

En mann pågrepet og siktet, etter det politiet betegner som et mistenkelig dødsfall i et bolighus på Dønna. Kripos er på plass for å bistå i etterforskningen, men mannen som er siktet nekter skyld og vil ikke la seg bli avhørt.

KRIPOS FERDIG PÅ ÅSTEDET: Kripos ankom fredag kveld åstedet på Dønna, og har foretatt tekniske undersøkelser iløpet av helga.

Den avdøde 43-åringen blir obdusert i Trondheim i dag, og politiet på Helgeland vil i løpet av mandag motta en foreløpig obduksjonsrapport.

Drapssiktet vil ikke la seg avhøre

Mannen som sitter i varetekt, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, har i tre dager nektet å snakke med politiet om hva som skjedde i forkant av at Teigstad, ble funnet død på trappa hjemme hos ham om morgenen torsdag 12. desember.

Politiadvokat Monica Nøtland

Politiadvokat Monica Nøtland i Helgeland politidistrikt

Foto: Frank Nygård / NRK

– Inntil dette skjer, kan ikke politiet gå ut med informasjon om dødsårsak eller annet som etterforskinga har gitt så langt. Vi kan ikke legge til rette for at siktedes forklaring tilpasses og justeres i forhold til det politiet har av informasjon fra før, sier politiadvokat Monica Nøtland ved Helgeland politidistrikt.

Jula i fengsel

Advokat Allan Rognan

44-åringens forsvarer Allan Rognan.

Foto: Frank Nygård / NRK

Den 44-årige mannen som er siktet for å ha drept en jevnaldrende 43-årig bekjent på Dønna i Nordland må tilbringe julen i fengsel etter at han i går ble varetektsfengslet for fire uker.

Mannens forsvarer Allan Rognan sier til NRK at han snakker med sin sin klient hver dag om avhør og den videre etterforskningen. Han vil ikke gå nærmere inn på hvorfor 44-åringen ikke vil la seg avhøre av politiet.

– Jeg vil ikke kommentere hvorfor min klient har inntatt denne holdningen, men jeg utelukker ikke at han kommer til å forklare seg på et senere tidspunkt, sier Rognan til NRK.no.

– En stor påkjenning

Rognan forteller at hans klient etter omstendigheten har det bra.

– Det er selvfølgelig påkjenning, men han opptrer etter min mening fattet og rolig, sier Rognan til NRK.no.

Den avdøde 43-åringen skal obduseres i Trondheim på mandag. Allan Rognan sier han er spent på resultatet.

– Vi venter på å få avklart dødsårsaken og resultatet av åstedsundersøkelsen, sier Allan Rognan til NRK.no.

– Fant naboen død på trappa

Mann ble funnet død i boligen sin på Dønna torsdag 12.des 2013

Mannen som torsdag morgen ble funnet død i hjemmet sitt, vil bli obdusert i Trondheim mandag.

Foto: Leonid Rødsten

Det var torsdag morgen i 08-tida at den nå drapssiktede mannen ringte til AMK-sentralen og varslet om dødsfallet. Han fortalte at det lå en død mann på trappen hans. Han forholdt seg rolig helt til ambulanse og politi kom, og han ble pågrepet uten dramatikk.

Da politiet ankom åstedet ble dødsfallet vurdert som mistenkelig, og den 44-årige naboen ble pågrepet og senere siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Fredag ankom krimteknikere fra Kripos til Dønna, og de har jobbet på åstedet gjennom hele helga.