Siktet for brann i går - løslatt i dag

De to personene som i går ble pågrepet og siktet for brannen natt til lørdag, på en Coop Prix butikk i Bodø, har erkjent de faktiske forholdene for brannen. Nå er de løslatt av politiet.

politiet utenfor nedbrent coop prix butikk

Politiet driver enda etterforskning av brannen som ble påsatt i Bodø natt til lørdag.

Foto: Martin Steinholt / NRK

Begge personene skal være godt kjent hos politiet fra før, og ble pågrepet rimelig raskt etter brannen oppstod. Personene har forklart at de var på åstedet og erkjent de faktiske forholdene, forteller politiadvokat Øyvind Rengård til NRK.

Politiadvokat Rengård forteller at etter å ha satt i avhør lørdag ettermiddag hvor de to personene erkjente de at de hadde en tilknytning til brannen.

– De har forklart at de var på åstedet og har befatning med ildspåsettelsen på stedet, ut over det har de erkjent de faktiske forholdene, forteller politiadvokat Rengård.

Politiet anser ikke personene for å være en fare for bevisenes tilstand, og ser heller ingen gjentakelsesfare.

– Nei, slik vi vurderer det er det ikke grunnlag til varetektsfengsling på bakgrunn av det de siktede har forklart, i tillegg til den etterforskningen vi har gjort, sier Rengård.

Nedbrent bygg og politibil

Slik så butikken ut etter brannen var slukket av brannvesenet.

Foto: Martin Steinholt / NRK

Begge personene ble pågrepet i Bodø, og politiadvokaten kan ikke gå inn i detaljer fra avhøret. Men forteller til NRK at det foreligger en sammenheng mellom handlingene deres på stedet og brannen som oppstod.

– Det er snakk om to menn rundt 20 år som er kjent for politiet fra tidligere forhold, da ikke i Bodø men andre steder i Nordland og i landet, forteller politiadvokaten til NRK.

Viser en Coop butikk etter en brann, polititeip som sperring

Politiet har satt opp sperring rundt brannområdet, og håper at publikum overholder disse.

Foto: Martin Steinholt / NRK

Videre sier Rengård at etterforskningen vil fortsette med stort trøkk utover i uken, hvor politiet vil gjøre seg en opp fortløpende status om mye som gjenstår.

– Det er fortsatt mye arbeid som ligger framfor oss i en slik type sak, derfor er det for tidlig å si noe om når saken vil være ferdig etterforsket, forklarer Rengård.

Politiet har ingen grunn til å tro at flere skal være involvert i brannen enn de to allerede siktede personene.

Politiadvokat Rengård forteller at sålangt anser saken som oppklart, men at der enda gjenstår noe etterforskning samt rapporter som må fylles ut.

Brann på Volden i Bodø

Slik så det ut mens brannen stod på natt til lørdag.

Foto: Politiet i Nordland