Politiet har fått inn 25 tips om savnede Arjen etter TV2-program

Ingen har sett den savnede WikiLeaks-medarbeideren siden 20. august. I går ba politiet om hjelp fra TV2-seerne – og fikk hjelp.

arjen_kamphuis

Arjen Kamphuis delte dette bildet av seg selv i en Twitter-post den 1. mai i år.

Foto: @ArjenKamphuis/Twitter/WikiLeaks

Etter TV2 sendte programmet «Åsted Norge» mandag kveld, der politiet ba om tips i søket etter nederlandske Arjen Kamphuis, har tipsene rent inn.

Når NRK møter politiet i Nordland tirsdag formiddag, har de fått inn totalt 25 tips siden programmet ble sendt. Hovedsakelig fra området rundt Stavanger, men også fra Bodø.

Politiadvokat Bjarte Walla understreker tirsdag at det fremdeles er Nordland politidistrikt som holder i saken.

– Nå går vi gjennom alle tipsene, og gjør undersøkelser ut fra disse. Status i saken er fremdeles uendret, i den forstand at vi ikke har fått noen ytterligere opplysninger om hvor han befinner seg, forklarer Walla.

Tipsene de nå har fått gjelder i hovedsak observasjoner av en mann som ligner beskrivelser og bilder av Kamphuis, og skal være knyttet til tiden rundt 30. august.

Walla sier de opplever medietrykket som unormalt høyt.

– Når det er en utenlandsk statsborger som er savnet, så anser vi det som rimelig å forvente at medieinteressen er noe større. Og det er den åpenbart i denne saken.

Nederland bistår

Kamphuis reiste på ferietur til Norge den 8. august og hadde planlagt å være på ferie til den 22. august. Nederlandske De Telegraaf har tidligere meldt at han skal ha sjekket ut fra hotell i Bodø den 20. august.

På mandag kom to nederlandske etterforskere til Bodø, for å bistå politiet i Nordland.

Arjen Kamphuis savnet

Arjen Kamphuis ble meldt savnet 31. august 2018.

Foto: @ncilla/twitter / skjermdump

– Det er vi glad for. De bidrar til samhandling og informasjonsutveksling mellom den norske og den nederlandske etterforskninga, sier Walla.

Frans Zuiderhoek er talsperson for det nederlandske politiet i Amsterdam. Han fortalte forrige torsdag at det er en betydelig innsats fra politistyrkene i flere land, deriblant Norge, Danmark, Tyskland og Nederland.

– En kvinne i Danmark skal ha uttalt at hun var sikker på å ha observert Arjen den 3. september, og tysk er politi koblet inn i saken etter at sim-kortet i Kamphuis mobiltelefon ble byttet ut, sier Zuiderhoek.

I tillegg jobber norsk politi videre med opplysningene om at det ble funnet mobilsignal fra Kamphuis sin mobiltelefon i Stavanger-området den 30. august.

Om det er den savnede som har brukt telefonen eller ikke er foreløpig ukjent for politiet.