NRK Meny
Normal

Slagsmål, kniv og luftgevær

Det ble en travel natt for politiet i Nordland, som måtte bringe flere personer inn i arresten.

Politibil utenfor Glasshuset

En politibil parkert utenfor Glasshuset i Bodø

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Politiet i Bodø rykket natt til søndag ut til Glasshuset etter å ha fått melding om et angivelig masseslagsmål.

– Det var ikke noe masseslagsmål, men et slagsmål mellom to personer. En ble pågrepet og en annen skadet, sier han. Det var en person som hadde klinka til en annen person, og det er uvisst hvorfor, sier operasjonsleder Kai Eriksen.

Den skadde ble fraktet til legevakta av politiet som ennå ikke er sikre på hvorfor slagsmålet startet.

– Dette skjedde rundt midnattt, så det er ikke uvanlig med slike hendelser om man tar sted og tidspunkt i betraktning, sier han.

Kniv på sykehuset

Rundt midnatt fikk politiet melding om en mann som lå på trappen på sykehuset i Bodø.

– Meldingen gikk ut på at det var tre personer utenfor sykehuset, og at en av dem hadde kniv. Dette liker vi ikke noe særlig, sier operasjonslederen.

Mannen ble beordret ut av sykehuset av politiet som kom til stedet kort tid etterpå. Han ble pågrepet uten dramatikk og satt i arresten. Kniven ble beslaglagt. Mannen skal være en kjenning av politiet og er fra Bodø

Angrep politimann

Også på Helgeland har det gått hardt for seg. En mann i 20-årsalderen ble pågrepet for å ha slått til en annen person, samt utført skadeverk på politibil og vold mot polititjenestemann. Operasjonsleder Ann Line Finnanger sier at mannen var aggressiv.

– Han har skapt seg, og vært krakilsk. Han var ikke villig til å bli pågrepet og motsatte seg arrest. Da han kom inn i cellebilen, sparket han i stykker ruta på bilen. Senere da han var i arresten oppførte han seg såpass dårlig at politiet måtte gripe inn. Da politimannen skulle åpne døra til arresten, stod han klar og angrep polititjenestemannen.

Mannen avhøres i dag og politiet etterforsker saken videre.

Drive-by med luftgevær

På Melbu fikk politiet melding om noen som skal ha skutt med lulftgevær mot et vindu. Operasjonsleder Paul Gunnar Helland ved Midtre Hålogaland politidistrikt forteller at det ble skutt fra en passerende bil.

– Det smeller mot ruta i det melderen hører en bil som kjører forbi. Vi har undersøkt og mye tyder på at de skjøt fra en bil. Vi er ikke særlig glade for at folk bedriver denne aktiviteten fra bil.

Politiet etterforsker nå saken og sier at de ønsker tips.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.