Politiet etterforsker arbeidsulykke

Politiet vil i dag etterforske ei arbeidsulykke ved Sørvågen i Lofoten på lørdag. Ulykka skjedde på en båt under lossing av not, da en mann ble truffet av tauverk eller kjetting.

Arbeidsulykke i Sørvågen

Mannen som er i 40-årene er innlagt ved Universitetssykehuset i Tromsø med alvorlige skader. Pressevakt ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Per Kristian Johansen sier at situasjonen er stabil.

– Tilstanden er som den har vært hele tiden. Personen er alvorlig skadet, men situasjonen er stabil.

Politiet vil i dag snakke med vitner, ifølge operasjonsleder Robin Moe. Også Arbeidstilsynet og Sjøfartsdirektoratet er varslet om saken.

Etterforskningen startet i dag

– Vi har vært på stedet og det vil bli satt i gang ytterligere etterforskning i morgen, sier Operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, Robin Moe til NRK søndag formiddag.

Politiet planlegger å snakke med vitner så snart det lar seg gjøre. Foreløpig mener politiet ulykken er en ren arbeidsulykke.

Mannen i 40-årene skal skadet seg i forbindelse med lossing av av ei not. Båten mannen arbeidet på skulle ta på land fiskeredskapet, da en gjenstand fra nota skal ha truffet mannen i hodet.