NRK Meny
Normal

Politiet ber folk om å være på vakt

Tenåringsgutten som skal ha voldtatt en ti år år gammel jente ved en skole i Mosjøen er ennå ikke pågrepet. Nå ber politiet folk om å være på vakt.

Politistasjonssjef Lisbeth Aaarvik, Helgeland politidistrikt

JAKTER PÅ MULIG GJERNINGSMANN: – Saken er ennå ikke oppklart og politiet ber folk ta sine forholdsregler, sier Lisbeth Aarvik, politistasjonssjef i Mosjøen.

Foto: NRK

I går ble det kjent at ei 10-årig jente i Mosjøen skal ha blitt voldtatt i tilknytning til skoletida av en tenåring mens to andre ungdommer sto og så på. Anmeldelsen ble levert fredag, og politiet på Helgeland har satt inn store ressurser i eterforskninga. Den tiårige jenta satt tirsdag i dommeravhør etter å ha vært til legeundersøkelse.

Tenåringsgutten som skal ha voldtatt den ti år gamle jenta er ennå ikke pågrepet. Når ber politiet folk om å være på vakt mot en mulig overgriper.

– Dette er en alvorlig sak, som ennå ikke er oppklart. Politiet ber folk ta sine forholdsregler, sier politistasjonssjef Lisbeth Aarvik i Mosjøen til NRK.no.

– Hva mener politiet engstelige foreldre bør gjøre?

– Det er snakk om et barn, og alvorlighetsgraden gjør at folk blir redde. Jeg vil ikke gå inn og si hva hver enkelt forelder skal gjøre, de må gjøre det de føler er riktig. Vi ønsker å gjøre folk oppmerksomme. Derfor har vi gått ut med den formuleringen, sier Aarvik.

Politiet håper å oppklare saken så fort som mulig.

– Vi etterforsker bredt, både taktisk og teknisk. I tillegg skal vi avhøre vitner, sier hun.

Aarvik ser ikke bort fra at politiet vil patruljere og være synlig i det aktuelle området.

Ikke slipp ungene alene på skolevei

Jann Arne Løvdahl, ordfører i Vefsn kommune

Jann Arne Løvdahl, ordfører i Vefsn kommune.

Foto: Frank Nygård / NRK

Vefsn-ordfører Jann Arne Løvdahl (Ap) forstår at folk er redde, og ber foreldre om å sørge for at ungene ikke går alene til skolen.

– Følg barnet ditt, eller se til at flere unger går sammen. Og gå utenom skogen istedenfor gjennom skogen, sier ordføreren til NRK.no.

Kommunens kriseteam er i sving og jobber med å gi hjelp, støtte og ikke minst informasjon.

– Det blir alltid redsel og usikkerhet når mulige gjerningsmenn ikke er pågrepet. Derfor blir foredre og andre utrygg for at det kan skje igjen, sier han.

Foreldrene orientert

Skolen, der den ti år gammel jenta skal ha blitt voldtatt i forrige uke, holdt i går kveld møte for foreldrene. Engstelige foreldre fra femte til åttende trinn fikk i går kveld møte politi, helsesøster og psykolog på et foreldremøtet ved skolen.

– Det er viktig for oss å bevare roen og at vi får snakket med dem på en fornuftig og trygg måte, sier rektor ved den aktuelle skolen.

I kveld blir det et nytt foreldremøte for hele skolen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.