Politiet avslutter søket etter Thomas

Politiet avslutter søket etter den savnede Thomas Környefalvy. Det siste livstegnet fra østerrikeren var en sms til kjæresten.

Thomas Környefalvy

SAVNET: Thomas Környefalvy er meldt savnet og politiet håper på tips fra personer som kan ha sett han.

Foto: Politiet

Politiet gikk ut med savnetmelding for første gang 11. september i år.

Det siste sikre livstegnet fra Környefalvy var 4. august, da han sendte en tekstmelding til kjæresten sin.

Da befant han seg ved Strinda i Hamarøy og planla en tre ukers tur i villmarken. Etter dette slutter alle spor etter mannen.

– Vi har fått mange tips fra publikum etter at vi gikk ut med denne saken i media, forteller Hans Kristian Grunnvoll ved Hamarøy lensmannskontor.

– Ett av tipsene, som vi har viet spesiell oppmerksomhet, fortalte om en utenlandsk mann som snakket tysk og engelsk. Tipseren traff på denne mannen på Sørfjordfjellet i Tysfjord. Dette tipset, sammen med informasjon fra østerriksk politi, ble grunnlaget for at man i første runde konsentrerte søket rundt Strinda, Hellemobotn og Sverige, fortsetter han.

Helikopter og bakkemannskaper

Det første helikoptersøket ble utført 23. september. Da dette ikke gav resultater fulgte politiet opp med ytterligere to helikoptersøk, henholdsvis 27. 09 og 10.10.

– Det har blitt søkt langs kjente turstier og andre mulige turveier i områdene rundt Strinda, mot Hellemobotn, videre inn i Sverige og Rago nasjonalpark. I tillegg er hytter og lavvoer i det aktuelle området blitt sjekket ut for å finne ut om mannen har skrevet seg inn i en av hyttebøkene, forteller Grunnvoll.

Ingen aktivitet på mobil eller bankkort

Søndag 29. september ble det gjort søk med bakkemannskaper fra Sivilforsvaret og Røde Kors Hjelpekorps. Totalt 27 personer hvorav to hundeekvipasjer var med å søke i området rundt Strindvatnet og Sandnesvatnet. Heller ikke dette søket gav resultater.

Det har heller ikke vært noen aktivitet på østerrikerens mobiltelefon eller bankkort.

Politiet er nå kommet til det punktet at det må tilkomme ny informasjon før vi kan fortsette søket etter den savnede Thomas Környefalvy. Søket blir derfor avsluttet.