Politiet avlivet katt med batong: – Vi forstår at det ser brutalt ut

Dyrebeskyttelsen Norge anmelder politiet i Salten etter at ei påkjørt katt ble avlivet med batong i Bodø i dag tidlig. – Vi forstår at folk reagerer, men det var nødvendig, sier politiet.

Katt avlivet av politiet med batong

SKADET: Christer Eliassen reagerer på måten katten ble avlivet på, og at politiet ikke tok den med til veterinær. Her er katten avbildet i live før politiet kom til stedet.

Foto: Christer Eliassen

Et bilde av to polititjenestemenn som avliver ei katt ved å slå den med batong, har i dag skapt debatt på sosiale medier. Katten var i forkant skadet etter en påkjørsel ved Langstranda i Bodø.

En av de mange som reagerer på måten katten ble avlivet på er Christer Eliassen, som la ut et bilde av katten på Facebook, før politiet rykket ut.

Dyrebeskyttelsen Norge har nå anmeldt Salten politidistrikt etter å ha blitt kontaktet av flere personer.

Katten skal etter det Dyrebeskyttelsen har fått fortalt reist seg og forsøkt å løpe etter første slag, for så å ha lagt seg ned igjen hardt skadd.

Gikk ut på sosiale medier

Politiet i Salten bekrefter hendelsen, men sier at patruljen som kom til stedet ikke så noen annen mulighet enn å avvlive katten på stedet.

– De opplevde skadene på katta som så store at det var helt nødvendig å ta livet av den der og da for kattas velferd, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen, til NRK.

– Den hadde store hodeskader og hodet var deformert. Vi forstår at det så brutalt ut for tilskuerne og det er et trasig oppdrag å ta, sier operasjonslederen.

I formiddag gikk politiet ut på Facebook med en forklaring om hva som skjedde, på grunn av mange henvendelser fra folk.

– Kritikkverdig

– Dette er grov overtredelse av lov om dyrevelferd og forskrift om avlivning av hund og katt. Vi er glade for at politiet rykket ut med et ønske om å hjelpe en påkjørt katt, men det de i dette tilfelle har gjort er under en hver kritikk, sier Linn Krogstad, daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge.

Vitner beskriver ifølge Dyrebeskyttelsen at den ble slått tre til fire ganger.

– Politiet skulle bragt katten til veterinær, og om de måtte avlive på stedet skulle dette vært gjort i tråd med gjeldende regelverk. Politiet selv har brutt loven i denne saken, og vi velger nå å anmelde dem, sier hun.

Politiet avlivet påkjørt katt med batong

RYKKET UT: – Patruljen opplevde skadene på katta som så store at det var helt nødvendig å ta livet av den på stedet, sier politiet.

Foto: Kim-Åge Lauritsen