Politiet avlivet katt med batong - saken ble henlagt

Et bilde av to polititjenestemenn som avlivet en katt ved å slå den med batong skapte debatt på sosiale medier. Saken ble anmeldt, men er nå henlagt.

Katt avlivet av politiet med batong

Her er katten avbildet i live før politiet kom til stedet.

Foto: Christer Eliassen

Avisa Nordland skriver i dag at Spesialenheten for politisaker henlegger saken der politiet i oktober i fjor avlivet en påkjørt katt ved å slå den flere ganger med en batong.

Katten var i forkant skadet etter en påkjørsel ved Langstranda i Bodø.

Saken ble anmeldt av Dyrebeskyttelsen som mente avlivningen var en grov overtredelse av lov om dyrevelferd og forskrift om avlivning av hund og katt.

Katten skal etter det Dyrebeskyttelsen har fått fortalt reist seg og forsøkt å løpe etter første slag, for så å ha lagt seg ned igjen hardt skadd.

– Var helt nødvendig

Politiet i Salten har tidligere forklart at patruljen som kom til stedet ikke så noen annen mulighet enn å avlive katten på stedet.

– Den hadde store hodeskader og hodet var deformert. Vi forstår at det så brutalt ut for tilskuerne og det er et trasig oppdrag å ta, sa operasjonsleder Odd Ivar Pettersen til NRK.

– Katten krøp først videre

Til Spesialenheten har politibetjenten som avlivet katten forklart at han umiddelbart så at katten led da de kom til stedet, skriver Avisa Nordland.

– Politibetjenten slo et kraftig slag med en langkølle mot kattens hode. Om dette har han forklart at slaget dessverre ble dårlig, og at katten krøp en halv meter til siden.

– Katten ble livløs etter dette slaget. Politibetjenten har forklart at han ventet litt for å se om den fikk dødskrampe, noe den ikke fikk. Han slo da en gang til, uten at det kom noen reaksjon, skriver Spesialenheten.

Politiet avlivet påkjørt katt med batong

RYKKET UT: – Patruljen opplevde skadene på katta som så store at det var helt nødvendig å ta livet av den på stedet, sier politiet.

Foto: Kim-Åge Lauritsen