Hopp til innhold

Polare lavtrykk lurer ute i havet

De polare lavtrykkene er på vei tilbake og gir økende skredfare nord i fylket. Men det finnes håp om glimt av godt vær for solhungrige nordlendinger på påskeferie.

– Det er såpass kald luft ute i havet og såpass mye bygeaktivitet at det kan dannes polare lavtrykk. Det er vanskelig å si akkurat hvor de kommer inn, men det er fare for at de kan komme inn i Vesterålen, kanskje også Lofoten, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyum, hos Vervarslinga for Nord-Norge.

Lenger sør i fylket vil det gå byger langs kysten, mens innlandet kan forvente gløtt av sol.

Fortsatt stor skredfare

I forbindelse med dette kraftige lavtrykket ute i havet som kan bli et polart lavtrykk, vil det komme inn kraftige snøbyger i Lofoten og Vesterålen.

– Folk må være veldig forsiktig. I og med at det er betydelig skredfare fra før og det kommer inn mer snø nå, venter vi at skredfaren vil bli stor i Lofoten og Vesterålen, sier Beyer.

Strålende vær i Sør-Norge

– I nord er det fortsatt stor skredfare, og ingenting tilsier at det vil bli en dramatisk bedring. Været har vært urolig, og det vil fortsatt være vekslende med mye bygeaktivitet i kystnære områder, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thynes ved Meteorologisk institutt til NTB.

I Sør-Norge vil derimot det strålende været fortsette.

– Det er ikke sikkert himmelen forblir like skyfri, men det blir definitivt ikke dårlig vær. Temperaruten holder seg imidlertid lav, sier Thynes.

(NTB/NRK)