Drapsoffer lå død på veranda i nesten to uker: – Bra det ikke var unger som fant han

Mannen i 30-årene som er siktet for forsettlig drap på Stig Anders Johansen fra Stokmarknes har erkjent å ha forvoldt kameratens død under et basketak. Deretter skal han ha plassert liket på verandaen sin.

Drap på Sortland

LÅ DØD PÅ VERANDAEN: 35-årige Stig Anders Johansen skal ha ligget død her på verandaen til siktede i nesten to uker før han ble funnet. Boligen ligger

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Den drapssiktede Sortlands-mannen erkjenner i avhør straffskyld for å ha forvoldt kameratens død i sin egen bolig.

Han har også forklart at Stig Anders Johansen, som ble funnet død på Sortland sist torsdag, døde helgen 9.–11. november.

– Han erkjenner straffskyld for at han under et basketak, og ved manglende tilkallelse av hjelp, forvoldte kameratens død. Deretter skal han ha plassert liket på verandaen, sier politiadvokat Rita Hermansen Dahl i Nordland politidistrikt.

Politiet tror liket har ligget på verandaen i nesten to uker, midt i det som betegnes som et rolig og etablert nabolag.

Siktedes forklaring stemmer med de taktiske og tekniske etterforskningsskritt som så langt er gjort i saken.

Rita Hermansen Dahl

– Siktede har foreløpig erkjent å ha forvoldt Stig Anders Johansens død og erkjenner straffskyld, sier politiadvokat Rita Hermansen Dahl.

Foto: John-Inge Johansen / NRK

– Hendelsesbildet begynner å bli rimelig klart. Vi har kommet et godt stykke på vei i forhold til å samle inn informasjon og kartlegge både siktede og fornærmedes bevegelser i tiden før hendelsen, sier Dahl.

Politiet har også en forholdsvis god oversikt over siktedes bevegelser fra hendelsen skal ha funnet sted frem til pågripelse.

Var omgangsvenner

Det var torsdag i forrige uke at Stig Anders Johansen (35) fra Stokmarknes ble funnet drept i en leilighet på Sortland, etter å ha vært savnet i flere dager. En bekjent som bor på adressen, ble siktet for forsettlig drap og varetektsfengslet i fire uker.

Politiets opplyser at fornærmede og siktede har vært omgangsvenner og at de hadde tilbrakt tid sammen i tiden forut for basketaket i siktedes bolig.

Hvordan mannen døde er ennå ikke kjent.

– Vi har ennå ikke mottatt foreløpig obduksjonsrapport og kan av den grunn ikke si noe nærmere om dødsårsaken eller tidspunkt ut over at etterforskningen gir grunn til å tro at drapet må ha funnet sted helgen 9. til 11. november.

Politiet er kjent med at det har vært mange rykter i lokalmiljøet i etterkant av drapet og ønsker derfor å understreke at liket ikke var ille tilredt da det ble funnet.

Politiet planlegger nye avhør av siktede i neste uke.

Drap Sortland

Torsdag i forrige uke ble Stig Anders Johansen (35) fra Stokmarknes funnet død på en adresse i Sortland i Vesterålen

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Lå midt i nabolag i nesten to uker

Politiet tror den avdøde ble plassert på verandaen like etter drapet og skal ha blitt liggende der i nesten to uker, før politiet fikk tips om at den da savnede 35-åringen var sist observert ved siktedes bopel.

Boligen ligger midt i et nabolag som betraktes som rolig og etablert.

En nabo NRK har vært i kontakt med sier det har vært en spesiell uke.

– Det har vært mye trafikk med både politibilder og etterforskere, samt nysgjerrige folk som vil se huset.

Han sier det er flere barn i nabolaget og er glad det ikke var noen av dem som fant den avdøde.

– Det er jo spesielt at han har ligget der så lenge, med tanke på på at det er unger i nabolaget som leker og styrer.