Pitbull-Terjepappa: – SV er en Golden retriever

Forfatter Endre Lund Eriksen er mest kjent for bøkene om Pitbull-Terje. Nå skal han bruke pitbullkunnskapene sine til å gjøre SV til et mer slagkraftig parti.

Endre Lund Eriksen

BLIR POLITIKER: Endre Lund Eriksen er forfatter av en rekke bøker og er særlig kjent for barnebøkene og filmen om Pitbull-Terje. Han er også leder for barnefilmfestivalen Verdens beste i Tromsø. Han er født og oppvokst i Bodø, men bor i dag i Tromsø.

Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

– Etter de siste årene i den rødgrønne regjeringen blir vel SV ansett mer som en Golden retriever enn en Pitbull. Partiet har nok mistet litt av den krafta SV hadde som opposisjonsparti, sier Bodø-forfatter Endre Lund Eriksen.

I helga ble han enstemmig valgt inn i Sosialistisk Venstrepartis sentralstyre som eneste fra Nord-Norge.

– Jeg skal bidra til at SV blir ei tydelig og klar vaktbikkje for dem som har minst og dem som kjemper for miljøet.

Vil ikke på Stortinget

Lund Eriksen er ingen fersking innen politikken. I årene 1997–2001 var han vararepresentant på Stortinget for Sosialistisk Venstreparti i Nordland.

– Jeg var veldig aktiv i Sosialistisk Ungdom i ungdomstida, og har hatt flere tillitsverv innenfor kultursektoren. Men jeg har ingen store politiske ambisjoner om å komme på Stortinget.

Den populære forfatteren, som har hatt suksess både med ungdomsbøkene sine og barnebøkene om «Monstrene i Dunderly» understreker at han ikke legger forfatterkarrieren på hylla.

Fortsetter å skrive bøker

Endre Lund Eriksen

Pitbull-Terje er en overvektig gutt som kjemper seg opp og fram i verden. Nå skal forfatteren hjelpe SV opp og fram.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Å være sentralstyremedlem er ingen heldagsjobb, men et verv. Jeg skal fortsette å skrive bøker og filmmanus.

Skal tale Nord-Norges sak

Eriksen skal være ansvarlig for å følge opp SVs politiske prosjekt «Ja til Nord-Norge» som skal ha fokus på å satse på nordnorsk grønn næringsutvikling.

– Utvikling i Nord-Norge må skje på nordnorske premisser. Vi må satse på andre næringer enn olje og gass og bruke ressursene lokalt.

Han går sterkt imot at fiskeressursene skal kunne selges på børs eller bli omsettelige

Det konkurransefortrinnet vi har i Nord-Norge som at vi ikke er så oljeavhengige som resten av landet må vi utnytte slik at vi blir ledende på ny teknologi grønn energi, fiske, turisme og andre kreative næringer.

– Et funn for SV

Troms SVs stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes er glad for at Lund Eriksen sa ja til stille til sentralstyret.

– Han er et funn for SV, jobber med stor energi og humør. Han har vært sentral i utviklingen av SVs Nord-Norge-kampanje – og vil med dette være en spydspiss for hele landsdelen inn i ledelsen av partiet. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier han i en pressemelding.