NRK Meny
Normal

Person omkom etter å ha falt i vannet

En person er bekreftet omkommet etter at en mann falt ut av en båt i Sjuendvatnet i Hamarøy kommune mandag ettermiddag.

Laster kart, vennligst vent...

Operasjonsleder Tom Over Hammer i Salten politidistrikt forteller at hendelsen skjedde da to kamerater var på fisketur i området.

– De har en hytte der. Den ene faller i vannet, men ble raskt dratt opp. Han lå, etter det vi vet, ikke lenge under vann, sier Hammer til NRK.

Det ble forsøkt gjenopplivning, men livet stod ikke til å redde.

– Et legehelikopter ble sendt fra Evenes, men han ble erklært død på stedet av lege.

Mannen er i 50-årene og hjemhørende i kommunen, ifølge operasjonslederen.

Langt fra bebyggelse

Politiet vet foreløpig ikke nøyaktig hva som er dødsårsaken, og operasjonslederen vil ikke spekulere i dette på nåværende tidspunkt.

– Dette stedet ligger utilgjengelig til, langt fra bebyggelse. Men vi er i kontakt med kameraten, og skal snakke nærmere med han, sier Hammer.

Laster Twitter-innhold

En savnet i Steigen

Ulykken i Hamarøy skjer dagen etter at to personer ble funnet døde i Steigen. Tre brødre på hyttetur ved Vinkfjorden ble meldt savnet fredag, og fortsatt er en person savnet.

– Det søkes fortsatt i Steigen med uforminsket styrke. Redningsressurser fra blant annet Sivilforsvaret og kystvakta samt redningsdykkere fra Salten brann søker etter den savnede, sier Hammer ved 18-tiden mandag kveld.

Leteaksjon i Steigen. KV Heimdal

Kystvakta ved KV Heimdal søker etter en savnet mann i Steigen mandag.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.