Person funnet druknet

En person ble fredag kveld funnet død ved en brygge på Melbu i Hadsel kommune. – Ikke mistanke om noe kriminelt, opplyser politiet.

Drukningsulykke

DRUKNINGSULYKKE: En person ble funnet omkommet ved denne flytebryggen på Melbu i Hadsel kommune fredag kveld.

Foto: Bjørn Eide

Politiet i Midtre Hålogaland fikk like over klokken 21 i kveld inn melding om at en person var funnet druknet på Melbu i Hadsel kommune.

– Personen ble funnet inn mot land, og vi har til nå jobbet med å få vedkommende opp på land. Vi har hatt en lege på stedet, og driver nå med undersøkelser for å komme til bunns i hva som har skjedd, sier operasjonsleder Kåre Munkvold til NRK.

Ifølge en person NRK har vært i kontakt med på stedet, skal ulykken ha skjedd ved en flytebrygge ved et sted lokalt kjent som Neptun Sildoljefabrikk.

– De indikasjonene vi har tyder på at han befant seg alene på stedet. Det var en forbipasserende mannsperson som varslet oss om ulykken.

– Tyder ikke på noe straffbart

Det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe straffbart, men politiet vil ikke ut med ytterligere detaljer rundt hendelsen på nåværende tidspunkt.

– Det tyder på at det er en ren drukningsulykket, forteller Munkvold.

– Hva gjør dere videre nå?

– Nå skal vi først få bekreftet identiteten til vedkommende. Deretter begynner arbeidet med å varsle de pårørende, sier Munkvold.

Antall drukningsofre øker

Ulykken i Hadsel føyer seg inn i en mørk statistikk over antallet drukningsofre i Norge.

Ved inngangen til mai hadde 26 mennesker druknet, 23 av dem menn, viser tall fra Norsk Folkehjelp. Åtte av dem mistet livet i april.

Fylkesstatistikken hittil i år toppes av Nordland og Hordaland. Fire personer har druknet i hvert av disse fylkene. Rogaland og Vest-Agder hadde tre drukningsofre, og Østfold, Vestfold og Møre og Romsdal har hatt to drukningsulykker hver.

Seks av landets fylker har ikke hatt noen drukningsulykker.

I løpet av fjorårets første fire måneder druknet 21 mennesker i Norge.