NRK Meny
Normal

Person funnet druknet

En person ble fredag kveld funnet død ved en brygge på Melbu i Hadsel kommune. – Ikke mistanke om noe kriminelt, opplyser politiet.

Drukningsulykke

DRUKNINGSULYKKE: En person ble funnet omkommet ved denne flytebryggen på Melbu i Hadsel kommune fredag kveld.

Foto: Bjørn Eide

Politiet i Midtre Hålogaland fikk like over klokken 21 i kveld inn melding om at en person var funnet druknet på Melbu i Hadsel kommune.

– Personen ble funnet inn mot land, og vi har til nå jobbet med å få vedkommende opp på land. Vi har hatt en lege på stedet, og driver nå med undersøkelser for å komme til bunns i hva som har skjedd, sier operasjonsleder Kåre Munkvold til NRK.

Ifølge en person NRK har vært i kontakt med på stedet, skal ulykken ha skjedd ved en flytebrygge ved et sted lokalt kjent som Neptun Sildoljefabrikk.

– De indikasjonene vi har tyder på at han befant seg alene på stedet. Det var en forbipasserende mannsperson som varslet oss om ulykken.

– Tyder ikke på noe straffbart

Det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe straffbart, men politiet vil ikke ut med ytterligere detaljer rundt hendelsen på nåværende tidspunkt.

– Det tyder på at det er en ren drukningsulykket, forteller Munkvold.

– Hva gjør dere videre nå?

– Nå skal vi først få bekreftet identiteten til vedkommende. Deretter begynner arbeidet med å varsle de pårørende, sier Munkvold.

Antall drukningsofre øker

Ulykken i Hadsel føyer seg inn i en mørk statistikk over antallet drukningsofre i Norge.

Ved inngangen til mai hadde 26 mennesker druknet, 23 av dem menn, viser tall fra Norsk Folkehjelp. Åtte av dem mistet livet i april.

Fylkesstatistikken hittil i år toppes av Nordland og Hordaland. Fire personer har druknet i hvert av disse fylkene. Rogaland og Vest-Agder hadde tre drukningsofre, og Østfold, Vestfold og Møre og Romsdal har hatt to drukningsulykker hver.

Seks av landets fylker har ikke hatt noen drukningsulykker.

I løpet av fjorårets første fire måneder druknet 21 mennesker i Norge.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.