Pengefond kan sikre turismen

Et eget pengefond kan minske risikoen for bedrifter som satser på charterturisme direkte fra utlandet til Nord-Norge.

Trollfjorden

Trollfjorden er et av de store turistmålene i Nordland.

Foto: Atle Markeng / NRK

Direktør for NHO Reiseliv Nord-Norge, Geir Solheim, sier at et charterfond vil være et veldig viktig supplement for reiselivet.

– Vi er avhengig av mange måter å få våre gjester inn til Nord-Norge på. Og jeg tror det å prikke inn gjester inn dit de ønsker, eksempelvis Bodø tre sommermåneder med spredning i Salten-området er en god løsning.

30 millioner kroner

Direktør Geir Solheim sier planen er å få inn 30 millioner kroner til charterfondet. I Vesterålen tok de tidligere i år imot charterturister fra London, sier
reiselivssjef i Vesterålen, Roy Odd Schøyen.

– Det var 70 passasjerer som kom til Evenes og som ble transportert videre til Sortland, der de hadde et omfattende program.

Nevnt av regjeringen

I går la regjeringa fram den nye reiselivsstrategien for Norge, og der var charterturismen til Nord-Norge nevnt spesielt, til glede for NHO-direktøren. Og et charterfond vil være svært bra turismen her nord, mener Schøyen.

– Dette gir en mulighet til å ta litt større risiko, det vil minimere risikoen hvis det ikke skulle bra med bookingen. Og det vil stimulere turoperatørene til å satse på Nord-Norge. Så jeg tror charter vil være et viktig supplement til nord-norsk reiseliv, sier Roy Odd Schøyen.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.