NRK Meny
Normal

Pengefond kan sikre turismen

Et eget pengefond kan minske risikoen for bedrifter som satser på charterturisme direkte fra utlandet til Nord-Norge.

Trollfjorden

Trollfjorden er et av de store turistmålene i Nordland.

Foto: Atle Markeng / NRK

Direktør for NHO Reiseliv Nord-Norge, Geir Solheim, sier at et charterfond vil være et veldig viktig supplement for reiselivet.

– Vi er avhengig av mange måter å få våre gjester inn til Nord-Norge på. Og jeg tror det å prikke inn gjester inn dit de ønsker, eksempelvis Bodø tre sommermåneder med spredning i Salten-området er en god løsning.

30 millioner kroner

Direktør Geir Solheim sier planen er å få inn 30 millioner kroner til charterfondet. I Vesterålen tok de tidligere i år imot charterturister fra London, sier
reiselivssjef i Vesterålen, Roy Odd Schøyen.

– Det var 70 passasjerer som kom til Evenes og som ble transportert videre til Sortland, der de hadde et omfattende program.

Nevnt av regjeringen

I går la regjeringa fram den nye reiselivsstrategien for Norge, og der var charterturismen til Nord-Norge nevnt spesielt, til glede for NHO-direktøren. Og et charterfond vil være svært bra turismen her nord, mener Schøyen.

– Dette gir en mulighet til å ta litt større risiko, det vil minimere risikoen hvis det ikke skulle bra med bookingen. Og det vil stimulere turoperatørene til å satse på Nord-Norge. Så jeg tror charter vil være et viktig supplement til nord-norsk reiseliv, sier Roy Odd Schøyen.