Passasjerer isolert

Nok en gang rammes hurtigruteskipet «Kong Harald» av norovirus.

Video Noroviruset slipper ikke taket ombord på MS "Kong Harald"

«Kong Harald» blir ikke kvitt noroviruset, og nok en gang blir passasjerer isolert i lugarene.

Foto: Nyhetsspiller

Til sammen 19 passasjerer på hurtigruteskipet Kong Harald er søndag kveld isolert på lugarene sine med oppkast og diare.

Dette skjer bare dager etter forrige omgang med det aggresive viruset.

Til tross for at skipet har blir desinfisert tre ganger i løpet av den siste måneden, ser det altså ut til at det på nytt er rammet av et noro-utbrudd, skriver Nordlys.

Norovirus gir klassiske omgangssyke-symptomer, som diare og oppkast, men kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten vil foreløpig ikke slå fast at det er dette de 19 syke passasjerene er rammet av.

Vi er usikre på diagnosen og kan ennå ikke utelukke at det dreier seg om alminnelig sjøsyke. Det endelige svaret får vi mandag, sier Norum.

I mellomtiden har rederiet imidlertid tatt vanlige forholdsregler mot smittespredning: Ekstra håndvask og skjerpet renhold er innført, og de syke må holde seg isolert på sine lugarer i minst tre døgn.

Hurtigruten har vært rammet av en rekke noro-utbrudd i vår. I begynnelsen av april ble flere passasjerer om bord på Kong Harald syke, mens til sammen 28 passasjerer ble rammet om bord på Hurtigruteskipene Midnatsol og Nordkapp i slutten av april.
Kong Harald er søndag kveld på vei nordover fra Vadsø til Kirkenes. Inkludert mannskap er det omtrent 400 personer om bord i skipet