NRK Meny
Normal

Påskehelg blir regnehelg i Nordland

Mens Sør-Norge kan nyte en knallfin påskehelg, så må nordlendingene ta på seg regnfrakken.

Bjørnar Hansen

Det var kraftig vind ved Gimstadsjøen i Bø i går.

Foto: Bjørnar Hansen

Bjørnar Hansen

Bjørnar Hansen føler han lever når han går ute i uværet.

Foto: Privat

Ved Gimstadsjøen i Bø var det kraftig vind i går. Men turgåeren Bjørnar Hansen er ikke fremmed for litt uvær.

– Jeg syns det er fascinerende. Jeg føler virkelig at jeg lever når jeg går ute og opplever uværet, sier Hansen.

Sør-Norge har blitt spådd en knallfin påskehelg, men her i Nordland må man nøye seg med å ta på seg regnfrakken, men det er ikke noe tap for Bjørnar.

– Jeg liker det. Jeg syns det er herlig. Man skal ikke bare ha sol, sier Hansen.

Husk regnfrakken

For selv om værgudene har vist sin kjærlighet overfor Nordland i vinter med plussgrader, viser de ingen nåde nå.

– I dag er det et området med regn over Salten og sørover, men det vil trekke seg unna. Så det blir fint vær til natta, sier meteorologen Trond Lien.

Fornøyd

Svein Hansen

Svein Hansen mener det er mulig å kose seg til tross for dårlig vær.

Foto: Sahand Ammari / NRK

Gjennom gata i Bodø går en høy mann med lue på hode. Svein Hansen tørker av regnet som har truffet han i ansiktet. Selv virker han likegyldig til været i påsken.

– Vi har hatt en veldig fin vinter. På østlandet har det regnet nesten kostant, mens vi har kost oss med mildere vær. Vi må fordele det litt da. Det gjør ikke noe at det regner, sier Hansen.

Fra i morgen kan søringene kose seg med sola i ansiktet. Noen vil kanskje stå på ski, andre setter seg ned ute og tar en øl. Men å gjøre det er ikke like enkelt når regnet skyller ned over deg i Nordland.

– Da kan man heller møtes senere på kvelden med venner og ta seg en øl. Ikke ute da, men inne. Da spiser man også god mat. Så det er ikke slik at det bare er folk sørover som kan kose seg. Vi koser oss også. Og det gjør vi uansett vær, sier Hansen.

Bjørnar Hansen

Litt regn og uvær stopper ikke disse turgåerne.

Foto: Bjørnar Hansen
Påskehelgen

Hele påskehelgen forventes det mye regnbyger og sluddbyger, selv om det for det meste er oppholdsvær. I morgen kveld forventes det også at vinden øker ganske mye til sterk kuling. På kysten vil det merkes mest.

Tilsynelatende virker det ikke som at det blir mulighet for en skitur denne påsken, men meteorologen sier at mulighetene kan by seg.

– Man kan ta seg en tur i morgen for eksempel. Det ventes ikke særlig vind og slipper å slite med det. Det kan også hende at sola titter frem. Så man kan stå på ski da, men det er kun første del av dagen. For på kvelden kommer vinden til øke mye, sier Lien.

Svein Hansen har sin første bypåske på flere år. Han sier at han er fornøyd med det, og selv om det regner, så regner det ikke nok for å ødelegge påsken.

– Jeg synes det er fint med litt regn, men hadde det vært sol hadde jeg reist et sted jeg kunne stå på ski. Jeg hadde ikke nølt et sekund engang, avslutter Hansen.