Parkeringskaos ved Nordlandssykehuset: 250 parkeringsplasser på 1000 ansatte

Besøkende og ansatte ved Nordlandssykehuset i Bodø står i kø i for å finne parkering. Først i 2019 blir det bedring.

Parkeringsplassen ved Nordlandssykehuset i Bodø

TRANGT: Slik har det sett ut ved sykehuset i Bodø. Legg merke til bilene som er parkert inne til høyre i bildet.

Foto: Facebook-gruppen Parkeringshus for ansatte ved Nordlandssykehuset i Bodø / Skjermdump

Jan-Åke Andersen fra Saltdal

Jan-Åke Andersen er oppgitt over manglende parkeringsmuligheter.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

– Jeg har kjørt rundt sykehuset i 20 minutter uten å finne noe. Det er rimelig håpløst, sier Jan-Åke Andersen fra Saltdal oppgitt.

Utenfor Nordlandssykehuset i Bodø er det nemlig kun 250 parkeringsplasser fordelt på 1000 ansatte, pluss pasienter og pårørende.

– Jeg skulle vært inne for å ta blodprøver nå, men de får bare vente, sier Steinar Tendvall, som har funnet seg en strategisk plass for å vente til noe blir ledig.

For i smågatene rundt sykehuset er det selvfølgelig også fullt.

Ledelsen: – Utfordrende

Bernt Toldnes, drift- og eiendomssjef ved Nordlandssykehuset

Bernt Toldnes, drift- og eiendomssjef ved Nordlandssykehuset

Foto: Harald Krogtoft / NRK

Nordlandssykehuset i Bodø bygges ut for milliardbeløp og skal stå ferdig i 2019, men til tross for at sykehuset blir modernisert, kan ikke ledelsen love noen bedring med det første.

– Jeg vil karakterisere forholdene som utfordrende for både pasienter, besøkende og våre ansatte, sier drift- og eiendomssjef ved Nordlandssykehuset, Bernt Toldnes.

En av årsakene til de få parkeringsplassene er at en brakkerigg, som brukes under utbygginga, opptar store deler av parkeringsplassen. Dermed må man vente til utbygginga er ferdig før parkeringsforholdene bli vesentlig bedre.

– Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke bygger garasje når de bygger nytt sykehus, sier Inger Svedsen, som desperat leter etter en parkeringsplass.

Blir bedring i 2019

Men det er bedring i sikte. Om et års tid vil hovedinngangen bli flyttet til det som i dag er baksiden av sykehuset. Da vil det bli frigjort areal der hovedinngangen er i dag.

Men det virkelig store parkeringsløftet vil først skje i 2019, når utbyggingen av sykehuset er ferdig og brakkeriggen blir fjernet.

– Vi øker antallet parkeringsplasser til 480 når vi er ferdig med prosjektet i 2019. Vi jobber også med en utredning på å øke kapasiteten ytterligere, sier Toldnes.

Nå planlegges det nye landinger med helikopter på sykehustaket i Bodø, taket skal forsterkes og utvides slik at de nye redningshelikoptrene kan lande der.

I forbindelse med oppussingen av Nordlandssykehuset i Bodø blir det mulig å lande på taket i 2018.