NRK Meny
Normal

Parkenfestivalen i gang: – Til og med i dokøen er det god stemning

9000 musikkglade mennesker har inntatt Rensåsparken i Bodø. – Stemninga er elektrisk, sier Solveig Lakså (28).

Parkenfestivalen 2014: Veronica Maggio

Veronica Maggio holdt varmen i publikum selv om det kom noen regndråper.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Festivalen ble rekordtidlig utsolgt før jul. Nærmere 9000 personer er innenfor portene i Rensåsparken i Bodø sentrum, hvor kveldens høydepunkt er det britiske rockebandet Simple Minds.

– Veronica Maggio er bare helt rå, det er også Parkenfestivalen. Når hun synger de triste sangene, så begynner det å regne, sier Solveig Lakså (28) til NRK.

– Elektrisk stemning

Og selv om det begynte å regne, merket ikke Lakså og venninnen Kristine Molde noe til det.

– Stemninga er helt elektrisk. Alle er i så godt humør. Til og med i dokøen er det god stemning. Det er utrolig godt organisert, så alt er positivt.

På festivalen er det nesten 500 frivillige som står på for å holde hjulene i gang under festivalen.

– Det er veldig morsomt. Festivalen trenger mange frivillige for at det skal gå rundt, sier Siri Norum som stiller som frivillig for andre året på rad.

Håper å selge 30.000 liter øl

Gjennom tappekranene ved siden av henne kommer det til å renne over 30.000 liter øl i løpet av helga.

– Folk er trivelige og i godt humør, så de har ikke fått for mye. Det er morsomt å oppleve festivalen fra denne siden også. Det er god stemning blant de frivillige, sier Norum.

Også politiet trives på arrangementet. I kveld la de ut denne meldingen på Twitter:

Laster Twitter-innhold
Parkenfestivalen 2014
Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Billettene ble revet vekk

Arrangøren har nesten tredoblet prisen siden oppstart. Likevel blir festivalen utsolgt og billetter selges til overpris på svartebørsen.

– Parkenfestivalen 2014 ble utsolgt etter bare fire timer da vi startet billettsalget i fjor, uten en eneste artist klar. Vi holdte igjen 300 billetter som en buffer for å bekjempe svartebørssalg, men disse ble solgt unna på under to minutter, sa festivalsjef i Parkenfestivalen, Gøran Aamodt til NRK i sommer.

Fredag kveld startet Parkenfestivalen 2014 i Bodø. Festivalen ble rekordtidlig utsolgt før jul. Nærmere 9.000 personer er innenfor portene i Rensåsparken i Bodø sentrum