NRK Meny
Normal

Paraglider styrtet i Ranfjorden - mann i 50-årene bekreftet omkommet

Der ble forsøkt gjenopplivningsforsøk etter at en mann med paraglider styrtet i Ranfjorden torsdag ettermiddag, men livet stod ikke til å redde.

Laster kart, vennligst vent...

Det var klokken 17.51 i dag at Hovedredningssentralen via AMK fikk melding om en paragliderulykke i Rana.

Redningsleder Jakob Karlsen forteller at dette skjedde i nærheten av Hesjevika på sørsiden av Ranfjorden, cirka 10 kilometer fra Mo i Rana.

Karlsen forteller at en person på land ble oppmerksom på en paraglider som lå i vannet, og vedkommende fikk varslet nødetatene.

– Politi, brann og ambulanse rykket ut. Det ble sendt legebåt fra Dønna. Sea King landet på stedet klokken 18.40, forteller Karlsen.

Politiet vet ikke hvor lenge vedkommende lå i vannet, men ved 21-tiden torsdag kveld opplyses det om at mannen i 50-årene er bekreftet død på stedet.

– Pårørende er varslet. Nå opprettes det en undesøkselsessak for å finne ut hva som kan ha skjedd, og hvorfor han havnet der ute, sier operasjonsleder Kai Eriksen ved politiet i Nordland, som opplyser at området er populært for paragliding.

– Det er for tidlig å si noe om årsak til hendelsen.

Mannen er lokalt tilhørende i Rana.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.