Hopp til innhold

Pakker sammen fiskehjellen på Langsanden

Kunstprosjektet SALT på Langsanden har ikke mer penger, og rigger ned fiskehjellen og saunaen på stranda i Gildeskål.

Violet Road gjør seg klar på scenen

Over 2000 publikummere fant veien til Gildeskål når SALT reiste seg fra sanda på ny i juni. Bandet Violet Road stilte opp med gratis konsert.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Etter at trekonstruksjonen ble tatt av stormen har de ansvarlige slitt med økonomien på grunn av avlyste arrangementer. Nå skal den gigantiske fiskehjellen pakkes sammen forteller Erlend Mogård-Larsen som er en av gründerne bak prosjektet.

– Vi har ikke midler til å drive videre på Langsanden i Gildeskål. Akkurat nå legger vi prosjektet på is. Vi rigger ned og vil lagre kunstprosjektet i nærheten inntil videre. Etterhvert vil det bli fraktet bort, sier han til NRK.

Har fått mye skryt

Det gigantiske installasjonsprosjektet med en 150 meter lang fiskehjell står i dag på Sandhornøya i Gildeskål. Fiskehjellene og saunaen som utgjør installasjonsprosjektet Salt har kapasitet til å ta imot 1000 mennesker og har fått mye omtale både i Norge og i utlandet.

– Siden gjenåpningen 18. juni har vi hatt over 20 konserter og flere kunstutstillinger. Men 1. september var det slutt, sier Erlend Mogård-Larsen.

Kunstprosjektet på Sandhornøya fikk i forkant av åpningen i fjor bred omtale i flere internasjonale aviser. Så sent som i juni har britiske The Guardian omtalt prosjektet på sine nettsider.

(artikkelen fortsetter under)

Erlend Mogård-Larsen

– Vi har ikke midler til å drive videre på Langsanden i Gildeskål, sier Erlend Mogård-Larsen.

Foto: Ola Helness / NRK

Holder døra på gløtt

Avisa Nordland skrev i i august at gründeren bak prosjektet vurderer et tilbud om å flytte installasjonen til Tromsø. Det var stortingsrepresentant Torgeir Knag-Fylkesnes som først foreslo ideen., men foreløpig har ikke disse planene gått i orden.

Vi er fortsatt i en dioalog som ikke er avsluttet ennå. Akkurat hvor vi skal plassere det i framtiden vet vi ikke ennå. Men vi holder døra på gløtt, sier Mogård-Larsen til NRK.

Saken oppdateres.