Hopp til innhold

Raae og Osnes er klare for P3-lytterne

P3s nye distriktsprogram sparkes i gang fra Bodø i dag. For første gang skal Henning Raae Fosslien og Erlend Osnes snakke direkte til hele landet.

Raae og Osnes

Erlend Osnes og Henning Raae skal sende sommershow fra Bodø på P3 i sommer.

Foto: Sara Bjelvin / NRK

Erlend Osnes snakker så høyt og engasjert at mikrofonen skurrer. Henning Raae skrur ned og ber han prøvesi noe på nytt.

– Jeg har nervene under kontroll, det blir ikke et problem, sier Raae. Det er like før sending, de to ferske P3-programlederne snakker og ler i munnen på hverandre mens de tester teknikken.

P3s nye distriktsprogram Raae og Osnes skal underholde oss i to timer hver lørdag og søndag denne sommeren, fra 12:00 til 14:00. I dag har de første sending fra Bodø.

  • Her kan du høre Raae og Osnes

– Blir nesten litt rørt

Raae er fortrolig med radiomediet. 24-åringen har jobbet som redaktør i Radio 3 Bodø i ett år.

Sammen med seg har han makker Erlend Osnes (37). Begge har bakgrunn fra standup-scenen i Bodø hvor de møttes for første gang. I vår bestemte de seg for å sende inn en pilot til P3 og sjarmerte seg inn i sommerens sendeflate.

– Jeg er utrolig takknemlig for at vi har fått denne muligheten, og blir nesten litt rørt når jeg tenker på det, sier Raae.

Vil ta over etter Jon Almås

Frem til 23. august sender de sitt eget helgeshow. Begge mener lytterne vil merke at de sender fra nord. På ramsalt vis skal de ta for seg nyheter og aktuelle saker fra uka som gikk.

– I tillegg skal vi ha ulike spalter. Blant annet en kjærlighetsspalte hvor vi forsøker å få noen dumpa på lufta, forteller Osnes.

Ambisjonsnivået deres er høyt.

– Vi skal gi nytt liv til nyhetene i uka som var, og vi skal gjøre det så godt at vi kan ta over for Jon Almås i Nytt på nytt. Han kan degraderes til Golden Goal eller noe sånt, ler Osnes.