Hopp til innhold

Øyner nytt håp for landbruksskolen på Kleiva

Framtiden til skolegårdsbruket på Kleiva skal vurderes på nytt. – Veldig gledelig, jubler Sortland-ordfører Grete Ellingsen.

Landbruksskolen på Kleiva i Vesterålen

Landbruksskolen på Kleiva i Vesterålen kan bestå.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Sortland-ordfører Grete Ellingsen

På Sortland skåles det med melk i dag, forteller ordfører Grete Ellingsen (bildet).

I november i fjor ble det kjent at fylkesrådet ville legge ned kufjøset og melkeproduksjonen ved Kleiva Landbruksskole i Sortland.

Men nå har Arbeiderpartiet sammen med KrF, Sv og Senterpartiet blitt enig om å se på hvordan landbruksutdanningen kan fornyes og forbedres.

– Dette er veldig gledelig. Det er viktig for Sortland og for en stor del av både Nordland og Troms at vi får beholde det totale tilbudet på Kleiva, sier ordfører Grete Ellingsen til NRK.

Selv om det foreløpig ikke er endelig bestemt at skolegårdsbruket får bestå, har Ellingsen troen på et positivt utfall.

– Jeg tror man vil se at det er viktig for både næringa og landsdelen å ha denne type kompetanse her.

Behandles i desember

Fylkesråd for utdanning i Nordland, Grete Bang (Ap), forteller om stort lokalt engasjement i saken.

– Fylkesrådet er innstilt på å utvide mandatet til den gruppa som skal se på framtidig landbruksutdanning i Nordland til å også se på muligheten for et skolegårdsbruk på Kleiva. I løpet av sommeren, eller tidlig høst, så skal jobben til utvalget være ferdig, før saken blir behandlet i desember, forklarer hun.

– Er det håp for Kleiva?

– Vi skal i alle fall få kartlagt hvilke håp det er. Vi vil gjerne ha belyst hva som kan være et bærekraftig og fremtidsrettet konsept på et skolegårdsbruk, sier Bang.

Optimistisk

På Kleiva råder i alle fall optimismen. Ordfører Grete Ellingsen forteller at de har funnet fram både flagg og marsipankake i dag.

– Vi vil vi være veldig involvert i tiden fremover, og ha kontakt med både partier, fylkesting og fylkesråd. Dette står høyt på agendaen i Sortland, avslutter hun.

Marsipankake

Marsipankaka er på plass på Kleiva i dag.