NRK Meny
Normal

Oversvømmelser rammer mobilnettet på Helgeland

Store oversvømmelser har slått ut deler av mobilnettet i Helgeland. – Vil ta flere timer å rette feilen.

Vær på Andøya

UVÆR: Ekstremværet «Mons» skaper problemer i Nordland. Telenor sitt mobilnett har vært nede siden i dag tidlig.

Foto: Bent Ribe

– Mange av våre basestasjoner i Nordland er nede. I enkelte kommuner er også bredbåndet nede, sier informasjonssjef Kristin Vetleseter i Telenor til NRK.

Av de mobile basestasjonene er Rana sterkt berørt. Der er 22 av 42 stasjoner nede. I Grane er 12 av 14 basestasjoner nede, i Vefsn 14 av 26, i Hattfjelldal seks av sju, i Træna tre av tre mens i Hemnes er fem av elleve nede.

Årsaken er trolig at det har trengt inn vann i en sentral i Mosjøen.

– Entreprenøren er ved sentralen i Mosjøen. Det jobbes med å få oversikt over skadene og hindre ytterligere lekkasje, sier Vetleseter.

– Men selv om mange basestasjoner er nede kan kunder likevel ha dekning gjennom overlapping fra andre stasjoner, legger informasjonssjefen til.

Laster Twitter-innhold

Må frakte utstyr

Det er ekstremværet «Mons» som byr på utfordringer i Nordland. Politiet har siden i går fått melding om hele 17 trafikkuhell sør i Nordland og flere veier er stengt på grunn av ras.

Telenor håper å få mobilnettet i gang igjen så fort som mulig.

Klokken 10.45 melder Telenor at de har kontroll på vannlekkasjene og har sikret utstyr, men at de må hente utstyret fra et lager på Østlandet.

– Flyet lander i Mosjøen rundt klokken 15.30. I mellomtiden brukes reserveutstyret i Mosjøen for å få inn trafikk, sier Vetleseter i Telenor.

96 uten internett

Klokken 12.30 melder Telenor at det meste av mobilnettet er tilbake, men tre basestasjoner i henholdsvis Rana, Bodø og Hemnes er fortsatt ute av drift.

– For å være sikre på at alt som er skadet blir skiftet ut flyr vi opp utstyr fra Østlandet, men 96 bredbåndskunder er uten internett i Vefsn, opplyser Vetleseter til NRK.

NRK oppdaterer saken