NRK Meny
Normal

Oversvømmelse på den nye hurtigrutekaia

Uværet i fylket har satt en midlertidig stans for arbeidet på den nye hurtigrutekaia i Bodø. – Vi har tatt våre forholdsregler, sier pressekontakt.

Uværet i fylket har satt en midlertidig stans for arbeidet på den nye hurtigrutekaia i Bodø. – Vi har tatt våre forholdsregler, sier pressekontakt.

Arbeidet med den halvferdige hurtigrutekaia i Bodø er gjenopptatt etter sommerferien, og skal etter planen stå ferdig i januar neste år.

Arbeidere på kaia i Bodø

Steffen Røstad og Morten Tørset har ikke kunnet jobbe på kaia i dag på grunn av det dårlige været.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

Nå har imidlertid uværet i Nord-Norge ført til en midlertidig stans i arbeidet. Tirsdag hadde nemlig en god del vann funnet veien opp på anlegget.

Steffen Røstad og Morten Tørset er to av arbeiderne NRK møter på stedet.

– Her har det vært fullmåne og mye vind, noe som har gjort at det har havnet en del vann i byggegropa. Det har gjort det vanskelig å få gjort noe i dag, sier de.

– Har dere vært forberedt på dette været?

– Både og. Vi har vært forberedt på dårlig vær, men ikke at det skulle bli sånn. Nå er det egentlig bare å roe ned og dra hjem å spise middag. Vi får ikke gjort noe mer før i morgen.

Den nye hurtigrutekaia oversvømt

Det har vært vanskelig å få gjort noe arbeid på stedet i dag, forteller to av de ansatte.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Ikke meldt om skader

Kommunikasjonsrådgiver Christopher Griffiths i Skanska Norge forteller at de har fulgt med på værmeldingen, og tatt de forholdsregler som de mener har vært nødvendig.

– Vi har rigget ned en del utstyr, og arbeiderne har blitt satt til å gjøre andre aktiviteter på land som ikke har blitt påvirket av været, sier Griffiths til NRK.

Han forteller at de har holdt oppsyn med området, og at det så langt ikke er meldt om skader på anlegget.

Fortetter arbeidet onsdag

Skanska har mange prosjekter som er utsatt for vær og vind, og Griffiths forteller at de er vant med å håndtere slike situasjoner.

– Vi forsøker å være føre-var, og tar hensyn med tanke på både utstyr og mennesker. Vi er i rute med arbeidet, og antar å være tilbake i normal drift onsdag. Så dette vil ikke forsinke arbeidet vårt, sier han.

Den nyte hurtigrutekaia oversvømt

Anlegget sett på avstand.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Kraftig vind

Meteorologisk institutt har varslet storm fra tirsdag ettermiddag til natt til onsdag i Lofoten og Vesterålen i Nordland, Troms og Finnmark.

– Varselet går mye på kraftig vind, signifikante bølgehøyder og forhøyet vannstand, sier vakthavende meteorolog Sevim Müller ved Vervarslinga for Nord-Norge til NTB.

Flyttes nordover

Stormen ventes å slå til først i Lofoten og Vesterålen tirsdag ettermiddag, før det kraftigste uværet flytter seg nordover mot kysten av Troms og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark.

Vindkastene kan komme opp imellom 30 og 40 meter i sekundet, og det ventes flere meter høye bølger inn mot land.

– Hvis du tenker deg en bil som plutselig kjører forbi deg i 140 kilometer i timen, så er det omtrent et slikt vindkast. Men dette er ikke konstant, vinden varierer i styrke, forklarer Müller.

Publikum bes om å holde seg oppdatert på værmeldingen, og ta de forholdsregler som trengs.