Hopp til innhold

Over en million så Nordlandsbanen minutt for minutt

Over en million tv-seere var innom togsendinga femte juledag. – Disse seertallene er vi svært godt fornøyd med, sier redaksjonssjef i NRK Hordland Rune Møkelbust.

Femte juledag kunne tv-seerne benke seg foran skjermen og oppleve Nordlandsbanen gjennom fire årstider, fra avreise i Trondheim til ankomst i Bodø.

Programsjefen for NRK Hordaland er svært godt fornøyd med resultatet. Han så hele programmet fra begynnelse til slutt.

– Det var en fantastisk tur! Samtidig med at jeg så på tv fulgte jeg sosiale medier, og radioen var også på. Men da vi ankom Bodø kom jeg på at jeg måtte spise litt – jeg hadde ikke rukket å gå i kafevogna underveis, sier Rune Møklebust.

Nordlandsbanen minutt for minutt

Hele Nordlandsbanen, 730 kilometer lang ble vist fram til det norske folk.

Foto: NRK

Han forteller at det var en stor jobb å få de fire årstidene til å fungere smidig.

– Det var en heftig redigeringsjobb. Fire opptak skulle samkjøres, og alle overganger måtte justeres, sier Møklebust.

730 kilometer

Programmet ble sendt på NRK 2 den 29. desember. Hele Nordlandsbanen, 730 kilometer lang ble vist fram til det norske folk. Det som var nytt var at denne gangen ble naturen vist gjennom de fire årstidene.

Rune Møklebust

VETERAN: Det startet med Bergensbanen minutt for minutt. Deretter har det vært lignende program fra en rekke destinasjoner. Programsjefen i NRK Hordaland, Rune Møklebust, har vært med på alle produksjonene.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Det er fantastisk at 1,1 millioner var innom tv-toget. Og det er imponerende at så mange som 156.000 i snitt var med på hele turen. Jeg så selv hele turen og må si at jeg var bra trøtt da vi kom fram til Bodø.

På nivå med Bergensbanen minut for minutt

Disse seertallene er omtrent det samme som det Bergensbanen minutt for minutt hadde.

Møklebust mener at skinnegående slow-tv er noe som publikum setter stor pris på.

Nordlandsbanen minutt for minutt

Femte juledag kunne tv-seerne benke seg foran skjermen og oppleve Nordlandsbanen gjennom fire årstider

Foto: NRK

– Jeg tror det er flere grunner til at folk ser på; naturen, det å kjenne seg igjen, det å reise, og det lett hypnotiserende bildet av skinnene. Det i seg selv at det er diametralt motsatt av hva som vanligvis går på tv, er også en av de viktigste grunnene tror han.

Det var også stor aktivitet på sosiale medier som Facebook og Twitter under sendingen. Blant andre kommenterte samferdselsminister Marit Arnstad hyppig.

Trondheimsfjorden er fantastisk og hle tiden med Forbordsfjellet i bakgrunnen. God start! #Nordlandsbanen minutt for minutt.

Marit Arnstad