Politiet: - De har ingen respekt for norske lover

Politiet frykter at Outlaws er i Bodø for å posisjonere seg i Nord-Norge.

Video Outlaws

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Outlaws selv sier de bare har fredelige hensikter. Kripos ser med bekymring på at flere ulike MC-klubber er i ferd med å etablere seg i landsdelen, sier Atle Roll-Mathiesen, politiinspektør i Kripos og sjef for taktisk avdeling.

– Outlaws er et kriminelt MC-miljø, i motsetning til de alle de lovlydige klubbene. De har sine egne regler, de står utenfor norsk lov, de tufter mye av sin virksomhet på ulovlig adferd og har ingen respekt for norske lover. Og hvis du spør hva de driver med, så vil de bare si at det er tøffe gutter som er glad i motorsykler.

Atle Roll-Matisen

Atle Roll-Mathiesen politiinspektør i Kripos sier Outlaws er kriminelle som ikke har respekt for norsk lov.

Foto: Linn Bertheussen / NRK

Besøkte flymuseet

Lørdag ettermiddag var et titalls medlemmer av motorsykkelklubben Outlaws på besøk på flymuseet i Bodø. De sier de ønsket å være er turister i byen men at politiet har gjort besøket surt for dem. Gjentatte ganger ble de stoppet på gata.

De to Outlaws-medlemmene som NRK får snakke vil være anonym av hensyn til sine familier. I helga ble de fotfulgt av politiet som i følge Outlaws også sørget for at de ble nektet adgang på uteplassene.

– Det er ukoselig. Vi hadde gledet oss til å gå en runde på byen og spise god mat og drikke noen øl og kose oss som en normal vennegjeng.

– Vi føler at vi blir bare pisset på, rett og slett.

Outlaws: – Politiet trakasserer oss

Verdens største MC-klubb

Outlaws ble startet i 1935 i USA og er verdens største motorsykkelklubb. Klubben er etablert flere plasser i Norge. De som besøkte Bodø i helga hevder de ikke er tilknyttet kriminalitet.

Men politiet har en annen oppfatning. Alle er domfelt for blant annet grov narkotikakriminalitet, ran og vold.

Bent-Are Eilertsen

Bent-Are Eilertsen, ordenssjef i Salten Politidistrikt tror ikke MC-klubben er etaberlt her.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Deler Nord-Norge mellom seg

Det kan synes som om de fryktede motorsykkelklubbene Outlaws og Hells Angels nå er i ferd med å dele Nord-Norge. I Tromsø har allerede Hells Angels fått solid fotfeste. I Narvik skal en lokal klubb nylig valgt side med dem.

Politiet er kjent med taktikken om at klubbene viser seg i byen de ønsker å etablere seg i.

Flere ganger har Outlaws vært i Bodø. Det har også Hells Angels. Selv om politiet tviler, hevder Outlaws at de er godt etablert i Salten.

– Pr. dags dato har ikke vi registrert at de er etablert som klubb i vårt distrikt, sier ordenssjef i Salten Politidistrikt, Bent-Are Eilertsen.