Ordførerkamp på direkten

Torsdag ettermiddag møttes ordførerkandidatene i Bodø til debatt på våre nettsider. Du kan se debatten i opptak her.

Video Ordførerkandidater i Bodø debatterer

Ordførerkandidater i Bodø debatterer

Bodø kommune står foran en spennende valginnspurt, og NRK Nordland kjører duell mellom de tre heteste kandidatene til ordførervervet.

Debattleder John Inge Johansen skal lede Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet gjennom en tretti minutter lang debatt som sendes fra City Nord i Bodø.

– Tøffe tak

– Det blir helt sikkert tøffe tak, for alle kandidatene scorer helt likt på ei meiningsmåling NRK Nordland har gjennomført. Det betyr at store deler av den politiske kampen i Bodø ligger helt åpen, med de konsekvenser det vil får for kulturkvartalet, offentlige tjenester og ikke minst økonomistyringa i tida framover sier Johansen.

Hild Marit Olsen fra Arbeiderpartiet skal ivareta arven etter sittende ordfører Odd Tore Fygle, som ikke stiller til gjenvalg. Olsen er klar for å bli Bodøs første kvinnelige ordfører. Men samtidig vokser både Høyre og Fremskrittspartiet. Høyre har ikke hatt ordfører i Bodø siden 1999 da Oddleif Olavsen kunne bekle kjedet.

Nå står Ole Hjartøy klar i startgropa og har samme popularitet som sine to motkandidater. Tom Cato Karlsen fra Fremskrittpartiet har løsningene klare på de økonomiske utfordringene, men er de gode nok til å holde helt inn i ordførerkontoret? Debatten kan gi deg mer kunnskap om disse tingene.

Tredje og siste

– Alle er velkommen til å møte opp på City Nord noen minutter før klokka fem i ettermiddag, og gode spørsmål fra publikum setter vi også pris på, sier Johansen.

Dette er den tredje direktesendte debatten NRK Nordland har på nett-TV i årets valgdekning. Første gang ble samferdsel og storflyplasser diskutert fra Lofoten, deretter ble skolestruktur satt under lupen fra Mo i Rana, og i dag er turen kommet til Bodø.