Omfattende skader etter grunnstøting

Ingen personer ble skadet da Hurtigbåten «Lovundjenta» gikk på grunn utenfor Sandnessjøen. Båten står det verre til med.

«Lovundjenta» gikk på grunn ved Bjørn mandag morgen.

PÅ GRUNN: Her har Lovundjenta gått på grunn ved Bjørn utenfor Sandnessjøen. Ingen personer kom til skade.

Foto: 03030-tipser

Hurtigbåten «Lovundjenta» gikk på grunn ved Bjørn utenfor Sandnessjøen i morgentimene. Det var fire personer ombord, to av disse var passasjerer. Ingen kom til skade, men om båten kan reddes for videre drift blir opp til takstmannen å vurdere.

– Vår første prioritering var å ta hånd om de to passasjerene som var ombord. Vi har hatt samtaler med de, både under og etter ulykka, sier Svein Ingebrigtsen i rederiet Lovundskyss.

Fortsetter takstarbeidet

Båten er kommet på land etter god hjelp fra flere blant annet undervannsservice og dykkere. Takstmann har kikket på de omfattende skadene, men fortsetter arbeidet i løpet av morgendagen. Slikt arbeid er ikke gjort på et øyeblikk kan Ingebrigtsen fortelle.

– Mannskapet opptrådte slik de har øvd på, den ene tok seg av passasjerene og den andre varslet om ulykka og skaffet hjelp. Vi på land har forsøkt å bistå med det som var nødvendig, sier Ingebrigtsen videre.

Lovundskyss vil være en båt i manko i lang tid, men ser ikke så negativt på det. Alt vil ordne seg med logistikken gjennom sommeren kan Ingebrigtsen forsikre om.

– Det viktigste er at mannskapet og personell er tilsynelatende uskadd. Verden er full av båter, avslutter Ingebrigtsen.

Ivar Bo Nilson

ETTERFORSKER: Operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt, forteller at de undersøker årsaken til grunnstøtingen.

Foto: Politiet

Operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt sier at de har startet etterforskning av hendelsen.

– Vi har avhørt både besetning og passasjerer. Saken vil etterforskes videre. Det stemmer at alt gikk fint for seg og det var lite dramatikk med tanke på grunnstøtinga, sier Nilsson.