NRK Meny
Normal

Olsen og Ndiaye ble Glimts helter

Bodø/Glimt spolerte 16. mai-festen for bergenserne, og påførte Brann første 16.mai-tap siden 2002.

Glimt opp i ledelsen i Bergen
Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Rikard Norlings første 17. mai i Bergen blir ingen gledesdag for den svenske treneren. Selv ikke støtte fra statsminister Erna Solberg hjalp Brann mot Bodø/Glimt fredag.

Glimt vant 2-1.


Brann hadde storfint besøk på norsk fotballs store festdag. Men Solberg og de fleste andre av de 17.032 tilskuerne på Stadion måtte skuffet innse at Glimt tok med seg tre poeng hjem til Bodø etter 2-1-seieren.

For Glimt var det ekstra grunn til å juble. Nordlendingene tok sin første borteseier for sesongen. Brann gikk på sitt første 16. mai-tap på tolv år. I 2002 ble det 1-2-tap for Bodø/Glimt. Hjemmelaget åpnet best og var nær å ta ledelsen etter 25
minutters spill, men headingen fra Kristoffer Barmen gikk i stolpen.

Les også: Skal ødelegge 17.mai-feiringen

Glimt åpner ballet

Ti minutter senere var det gjestene som fikk hull på byllen. Brann-forsvarer Erdin Demir rotet bort ballen, og Trond Olsen tok vare på gavepakken. Han førte ballen inn i feltet før han skjøt forbi Branns keeperdebutant Ådne Nissestad (18). Branns
førstekeeper Piotr Leciejewski er for tiden hjemme i Polen av personlige årsaker.

Trond Olsen scorer i Bergen

Trond Olsen scorer i Bergen

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Brann-trener Norling satte inn Erik Huseklepp i pausen, men den tidligere Italia-proffen klarte ikke å sende bergenserne tilbake i kampen til tross for et par gode muligheter. I stedet var det Glimt som igjen viste seg effektive. Papa Alioune Ndiaye sendte gjestene opp i 2-0 med et skudd fra drøyt 16 meter etter en times spill.

Les også: Brann-nedturen fortsetter

Spenning mot slutten

På tampen av kampen tente likevel innbytter Håkon Lorentzen håpet hos Brann-fansen da han banket inn reduseringen tre minutter før full tid, men det var ikke nok for Brann til tross for at laget presset i tilleggstiden.

Brann er i trøbbel etter sesongens femte nederlag på ni kamper og ligger helt nede på 13.-plass. Det er langt unna bergensernes forventninger før sesongstart.

(©NTB)

Laster innhold, vennligst vent..