Hopp til innhold

Oljejubel i Sandnessjøen

Statoil besluttet i dag å legge et lager for undervannsinstallasjoner til bruk i petroleumsnæringa til Sandnessjøen.

Ny miljøstasjon bygges ved Helgelandsbase

Begrunnelsen for å etablere lageret i Sandnessjøen er at Helgelandsbase har tilrettelagt for den type virksomhet.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

Begrunnelsen for å etablere lageret i Sandnessjøen er at Helgelandsbase har tilrettelagt for den type virksomhet. Statoil starter arbeidet med å etablere seg på Helgeland like etter årsskiftet.

– I første omgang dreier det seg om lager og verksted for Skuld-prosjektet, som vi starter opp ved årsskifte. I neste omgang vil vi også legge utstyre for Aasta Hansteen-feltet til Sandnessjøen, sier konserndirektør i Statoil Øystein Michelsen.

Ordfører i Alstahaug Bård Anders Langø er storfornøyd med beslutningen.

– Det her er en merkedag for Alstahaug kommune, Sandnessjøen og Helgeland. Det her har vi ventet på, så nå er det bare å sprette korkene.

Bare starten

– Det her er bare starten. Øystein Michelsen kalte det et frø, Odd Eriksen kalte det en «såpotet». Jeg tror dette vil bygge seg til å bli kjempestort over noen år, sier den stolte ordføreren.

Odd Eriksen

Fylkesrådsleder Odd Eriksen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Fylkesrådsleder Odd Eriksen var også tydelig fornøyd med beslutningen.

– Den beslutningen som Statoil nå har tatt har stor betydning for ringvirkningene av petroleumsvirksomheten på sokkelen. Statoil leverer så det monner i dag.

I hvilken grad åpner denne etableringen for økt aktivitet på sokkelen vår?

– Det gjør at vi blir mer positiv til den aktiviteten som skjer på sokkelen, og Sandnessjøen og baseområdet her får en kritisk masse, det vil si at de har såpass mye aktivitet at den aktiviteten gir mer aktivitet, noe som er veldig bra.

Hva vil disse ringvirkningene i etableringa føre til?

– Det er først og fremst en mulighet som vi får, og så er det mye opp til oss selv, hva Alstahaug legger til rette for å ta imot nye arbeidstakere og nye bedrifter, og de nye bedriftenes mulighet til å levere der de produserer av høy kvalitet. Det vil gi mulighet for ytterlige leveranser i fremtiden. Det vil være fremtidens måte å utvinne på sokkelen, avslutter Eriksen.