NRK Meny
Normal

Øksil ble endelig norgesmestre etter seks forsøk

Volleyballjentene fra Øksnes gikk ubeseiret gjennom norgesmesterskapet og slo et annet lag fra Nordland i finalen i Bergen.

Øksil under NM for U19-lag i Bergen 2014

Så glade ble jentene på U19-laget til Øksil.

Foto: Øksil

Jentelaget fra Øksnes i Nordland har dominert og var ubeseiret før dagens finale i norgesmesterskapet for U19-lag i Bergen.

Søndag klokken 13 var det duket for finale mot erkerivalen Sortland, som har vunnet flere NM tidligere.

– Kampen startet med to gode lag som kjenner hverandre godt. Vi hadde en tett og jevn kamp med fine ballvekslinger og fantastiske prestasjoner fra begge lag. Det var høyt nivå i denne finalen og to lag som ville vinne, sier trener Hanne Steen.

Sjette finale for Øksil

Kampen startet bra for laget fra Øksnes, men første sett ble likevel jevnt.

– Sortland hadde settball, men vi avverget den og tok poengene. Vi visste at Sortland kom knallhardt tilbake etter å ha tapt et sett. Andre settet startet vi enda tøffere enn første og fikk et langt forsprang. Det ble en imponerende seier, sier Steen.

Øksil slo altså Sortland i begge settene i NM-finalen søndag. Etter å ha vært med i fem finaler tidligere uten gull, smakte seieren ekstra godt.

– Dette laget har mange sølv- og bronsemedaljer. Å tape en finale er tungt, så det har vært mange tårer opp gjennom årene. At vi avslutter vårt siste junior-NM er nesten ufattelig, sier treneren.

En av spillerne på jentelaget, mener seieren føles surrealistisk.

– Det var et utrolig øyeblikk da vi skjønte at vi fikk gull. Det har vært en lang vei med mye motgang. Til slutt satt det endelig. Det var en skikkelig lagseier og vel fortjent, sier Cecilie Woie.

Ga klem til dopingjegerne

Lørdag spilte jentelaget kvartfinale mot KFUM Stavanger og semifinale mot Flint. Etter kampen ble laget møtt av Antidoping Norge som skulle gjennomføre dopingtest av spillerne.

– I seiersrusen og gleden ble det også klemmer til kontrollørene, noe de påpekte at de aldri hadde opplevd i sin lange karriere. Vi er glade for å vinne og glade for at dopingkontrollører gjør arbeidet sitt – da har de sikkert fortjent noen klemmer de også, skriver Hanne Steen på lagets hjemmeside.

Sortland volleyballklubb

Jentene på Sortland volleyballklubb jubler etter NM-tittelen i 2013.

Foto: Tanja Jægtnes Bech