NRK Meny
Normal

Øker nettleien i Ballangen

Ballangen Energi gir eierene ekstra økonomisk støtte. Regningen får innbyggerne i form av økt nettleie.

Anne Rita Nicklasson, ordfører i Ballangen
Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Ballangen kommune er ene-eier i Ballangen Energi.

Siden kommunen har et underskudd på vel åtte millioner kroner kommer energiselskapet til å gi kommunen økt avkastning på sine aksjer i år.

Siden kommunen er eneste eier i selskapet, mener ordfører Anne Rita Nicklasson at dette er helt naturlig. 

- Vi er selvfølgelig nødt til å se på mulighetene for å få tilbake mer til den ordinære kommunale driften fra verdiskapningen i energiverket, sier Nicklasson.

- Hvor mye penger kan dere ut for å bøte på en dårlig økonomi i kommunen?

- Sist fredag var deler av formannskapet i møte med styreleder og direktør i Ballangen Energi og da fikk vi et løfte om 2,5  millioner kroner i utbytte og vi har tidligere fått 1,5 millioner kroner. Det betyr at vi kan budsjettere med 2,5 millioner ekstra, sier Nicklasson.

Øker nettleien

Styreleder Olav Elvenes i Ballangen Energi vil ikke bekrefte noen beløp, siden dette ikke er styrebehandlet i selskapet, men bekrefter at nettleien til strømkundene blir økt til neste år.

- Det som er vedtatt er at det blir endel reguleringer. Dette innbærer at det kommer en økning i nettleien slik at den kommer på mellom 700 og 900 kroner.

Ordfører Anne Rita Nicklasson mener det er uriktig å påføre strømkundene en ekstra nettleie på nærmere 900 kroner neste år.

- Det kan jeg ikke tenke meg til. Dette betyr jo at vi gjør det verre for de som har det vanskelig fra før. Vi har tidligere arbeidet for å få ned nettleien og det arbeidet skal vi fortsette, sier Nicklasson.

Må bidra mer

Rådmann Svenn Ole Wiik mener Ballangen Energi kan bidra med en ytterligere bedring av kommunens økonomi for å unngå budsjettnedskjæringer.