NRK Meny
Normal

Luftfartstilsynet: – Øk sikkerheten

Luftfartstilsynet har bedt flyplasseierne om å iverksette ekstra sikkerhetstiltak ved norske flyplasser i forbindelse med PSTs varsel om økt trusselnivå i Norge.

Bevæpnet politi på Bodø lufthavn etter terrortrussel

På Bodø lufthavn er bevæpnet politi på plass etter terrortrusselen. Luftfartstilsynet ber nå om ekstra sikkerhetstiltak på flyplassene.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Personer med tilknytning til en gruppe i Syria har planer om å gjennomføre en terroraksjon i Norge i løpet av få dager, opplyste PST-sjef Benedicte Bjørnland i en pressekonferanse i Oslo for kort tid siden.

Samtlige politidistrikter har styrket beredskapen. Nå ber Luftfartstilsynet flyplasseierne om å iverksette tiltak.

– Vi har varslet Avinor og flyselskapene om de ekstra sikkerhetstiltakene. Passasjerene vil i liten grad merke disse tiltakene, sier informasjonsdirektør i Luftfartstilsynet, Tor O. Iversen til NRK.

Dette kommer i tillegg til de tiltakene som politiet har varslet at de vil iverksette ved en rekke norske lufthavner.

– Hvilke tiltak det er snakk om vil vi ikke gå ut med av naturlige årsaker, sier Iversen.

Forholder seg til myndighetene

Bevæpnet politi på Bodø lufthavn etter terrortrussel
Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Tidligere i dag hadde verken Avinor, SAS eller Norwegian satt inn tiltak etter varselet om en mulig terrorhandling mot Norge. De avventet beskjed fra myndighetene.

Pressesjef Trine Kromann i SAS sa til NTB at de kommer til å forholde seg til anvisninger fra myndighetene.

– Vi opererer som vanlig, og vår sikkerhetsavdeling følger med på situasjonen, opplyser også informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson til NTB.

Bevæpnet politi

Trusselsituasjoner i Norge er vanligvis politiets ansvar, noe det også er etter dagens konkrete trussel. Derfor har samtlige politidistrikter har styrket beredskapen.

Bevæpnet politi fra Narvik ble torsdag stasjonert på tollstasjonen på Bjørnfjell.

– Folk vil primært merke vår beredskap ved økt tilstedeværelse blant annet ved grenseoverganger, flyplasser og togstasjoner. Politiet vil være bevæpnet, sier fungerende politidirektør Vidar Refvik.

– Det er ikke rettet spesifikke trusler mot konkrete objekter eller personer, sier han.

Refvik understreker at truslene ikke er konkrete, og at det derfor er vanskelig å gi råd til publikum. Han sier samtlige politidistrikter iverksetter tiltak i henhold til planer som er lagt etter at trusselen ble kjent.

Bevæpnet politi på Bodø lufthavn etter terrortrussel
Foto: Håkon Jacobsen / NRK