Hopp til innhold

Kristoffer (16) ble offer for livsfarlig bil-lek

Kristoffer og svogeren skulle bare en kort kjøretur til butikken for å handle til filmkveld med familien, men det var før en kvinnelig bilfører la seg over i deres felt for å «leke».

– Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte, jeg tenkte vel at jeg ikke vil dø i dag, sier Kristoffer Hansen til nrk.no.

I dag skriver Finnmark Dagblad og Fremover om saken, der en kvinnelig sjåfør på kvelden den 25. juni i år skal ha lagt bilen sin i samme felt som bilen til Kristoffer og svogeren på E6 sør for Bjerkvik. Svogeren til Kristoffer bremset ned og svingte over i det andre kjørefeltet for å unngå kollisjon, da damen bak rattet på den motgående bilen gjorde det samme.

Så smalt det.

Tre dager med ferie og en måned på sykehus

Kristoffer og familien hans fra Nordvågen i Finnmark hadde bare vært tre dager på ferie da ulykken skjedde.

– Det smalt, også husker jeg at Kristian tok meg på skuldrene og roet meg litt ned, for jeg hadde panikk. Den ene foten min var klemt fast, og den andre var løs, men den var knekt, sier Kristoffer.

Kl. 23:05 TRKAFIKKULYKKE, BJERKVIK

Politi, ambulanse og brann ble sendt til stedet etter melding om trafikkuhell mellom 2 kjøretøyer ca. 1 km sør for Bjerkvik i retning Narvik. 2 personer i hver bil som alle ble sendt til Narvik sykehus med varierende skader. Ingen skal være livstruende skadet. En av bilene har vært over i motgående kjørefelt da uhellet inntraff. Førerkortet til denne føreren er beslaglagt. Politiet oppretter sak på forholdet.

Politilogg fra Midtre Hålogaland 25. juni 2010

Kristoffer ble sendt først til Narvik sykehus, men ble etterhvert sendt til forskjellige sykehus rundt om i landet for spesialistbehandling. Etter en måned fikk de endelig reise hjem.

Men sommerferien ble helt ødelagt for Kristoffer. Han ertil vanlig en ivrig skater og til høsten starter han første året på videregående ved elektrolinja i Honningsvåg. Første skoledag må han reise med det han kaller "handikapptaxi" og i rullestol.

– Det blir vel varige mèn på høyrefoten, og jeg kommer nok ikke til å bli like god på ting som jeg var, sier Kristoffer.

– Teit å leke med andres liv

Ifølge Fremover har politiet i Narvik fått to saker med det de kaller uvøren kjøring, eller "hilsing". Leken går ut på å at ungdommene svinger over i motsatt kjørefelt, og ser hvor lenge den andre tør å kjøre før den ene viker unna. Den kvinnelige føreren som kjørte har vært svært forsiktig med sine uttalelser til politiet, ifølge Fremover.

Kristoffer Hansen

INGEN SKATING I SOMMER: For Kristoffer ble ikke sommerferien som han hadde planlagt.

Foto: Privat, Kristoffer Hansen

Moren til Kristoffer er opprørt over at ungdommer kan finne på å leke med andres liv, som kvinnen antagligvis gjorde i Bjerkvik.

– Jeg er forferdelig bitter over at en lek har kvestet guttungen min, og jeg vet at denne typen lek også forgår på Nordvågenveien, sier Rigmor Hansen.

Hun har fått fortalt fra venner og bekjente at "hilsingen" foregår over alt, også på hjemplassen i Nordvågen. Kristoffer mener ungdommene er respektløs når de setter andres liv i fare, på grunn av en dumdristig lek.

– Jeg har tenkt masse på det, jeg synes det er teit å leke med andres liv på veien, og jeg håper alle slutter med det for å si det sånn. Det er ikke en artig lek akkurat, sier Kristoffer.

Håper sjåføren ikke får lappen igjen

Mamma Rigmor oppfordrer ungdommer til å kutte ut den farlige leken, hun er glad de fortsatt har Kristoffer i livet.

– Vi takker og priser oss for det. Han brukte sikkerhetsseler, og vi vet jo ikke utfallet hvis han ikke hadde hatt sikkerhetselene på. For alt vi vet kan han jo ha vært skadet i nakke og hode, og i verste fall døden da, men vi priser oss lykkelig for at han er her sammen med oss i dag.

Politiet har så langt ikke vært tilgjengelig for noen kommentar, men ifølge Fremover er ulykken i Bjervik fortsatt under etterforskning. Men moren til Kristoffer er klar på hva hun mener bør skje med sjåføren som skal ha forårsaket ulykken til sønnen:

– Jeg håper at hun aldri mer får lappen igjen, eller at det hvertfall går så mange år at hun blir voksen før hun får den igjen, sier Rigmor.

Bilulykke Bjerkvik

VRAK: Slik så bilene ut etter kollisjonen. Kristoffer ble klemt fast i passasjersetet, og begge bena ble knekt. Moren er bare glad sønnen hadde sikkerhetsbeltet på, slik at det ikke gikk verre med gutten hennes.

Foto: Privat, Kristoffer Hansen