Slår tilbake mot korrupsjonsanklage

Høyre og Fremskrittspartiets kritiske rapport om byggingen av Hamsunsenteret gir ikke grunnlag for mistanke om korrupsjon. Det sier fylkesrådsleder Odd Eriksen (Ap) i sin første kommentar til saken.

Odd Eriksen og Hamsunsenteret

SVARER: Odd Eriksen kommenterer flengende kritikk mot Hamsun-senteret

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / Scanpix

– Jeg vil på det sterkeste beklage uttalelsene fra Fremskrittspartiet. Hentydninger om korrupsjon kan føre til mistenkeliggjøring av mennesker som har levert varer og tjenester knyttet til Hamsunsenteret.

– Det finnes ikke noe grunnlag i rapporten for å skape slike mistanker, sier Eriksen.

I dag tar han omsider bladet fra munnen for å kommentere fylkesopposisjonens granskningsrapport av byggeprosessen og de økonomiske overskridelsene.

Rapporten som er laget på oppdrag fra Nordland Høyre og Nordland Fremskrittsparti, viser at byggeprosjektet har vært uten styring og kontroll. Den ble presentert i går, ledsaget av ramsalt kritikk.

Eriksen har nå lest rapporten og sier at fylkesrådet vil ta med seg kritikken når de skal legge fram sin egen vurdering av gjennomføringen av Hamsunsenteret for fylkestinget i april.

– Rapporten er på mange måter nyttig. Jeg tar den på aller største alvor, og vil bruke de fakta som fremkommer i mitt videre arbeid med fremlegget for fylkestinget, sier Eriksen.

Først da vil han svare konkret på beskyldningene om manglende kontroll.

Vil at Staten blar opp

Partiene på fylkestinget vil nå be staten bevilge to milloner kroner som mangler på årets budsjett til Hamsunsenteret.

Partiene på fylkestinget mener det er viktig at Hamsunsenteret har ressursser til å bygge opp de tjenester som skal til for at senteret kan bli tatt i bruk fullt ut.

Initiativet kom fra Venstre og alle partiene på fylkestinget var med på vedtaket.