Stolt pappa følger Elias til scenen

Redningsskøyta Elias erobrer nok en arena. Og det var en stolt pappa som som satt i publikum under prøvene på torsdag.

Manusforfatter Alf Knutsen på besøk hos Nordland teater i dag

IMPONERT: Eliaspappa og manusforfatter Alf Knutsen er imponert over Nordland Teaters versjon av historien om redningsskøyta Elias.

Foto: Hans-Marius Øverland/Nordland Teater

14. februar har Nordland Teater premiere på teaterforestillingen om Elias, men allerede på torsdag fikk manusforfatter og pappa til Elias, Alf Knutsen, en eksklusiv sniktitt.

Imponert

– Jeg er helt overveldet og imponert over hva de har fått til. Båter og vann er vanskelig å forene med en teaterscene, men skuespillerne har på seg båter og går på rullesko. De har løst det på en veldig original og artig måte, sier han entusiastisk.

Teaterforestillingen har en ny historie som ikke er fortalt før, men Elias-pappaen lover at tilskuerne vil kjenne seg igjen fra TV-serien og filmen.

På scenen vil det bli gjensyn men mange gode gamle venner som Kjapp, Tråle og Storeblink. Men det dukker også opp nye bekjentskaper som Knutsen sier er en viktig del av historien.

Lokalferga Fergie

Redningsskøyta Elias

Det begynte med en bok...

Foto: RANHEIMSÆTER, JON / SCANPIX

– Vi får for eksempel møte Fergie, lokalferga som er sykelig opptatt av rutetider, og nordlandsbåten Rosa.

Og 44-åringen tror Elias-fansen vil like forestillingen.

– Jeg er nok den minst objektive i verden, men jeg er sikker på at ungene vil like den.

Mega-suksess

Herøyfjæringen Alf Knutsen har opplevd enorm suksess siden den første Elias-boka kom ut i 1999. Det er gitt ut til sammen sju bøker og en helaftens spillefilm, og en som kommer ut i 2010. I tillegg er det laget 36 episoder av tv-serien som også er gitt ut på dvd.

Nå er historiene om redningsskøyta solgt til over 20 land.

I 2006 ble tv-serien om Elias nominert til en Emmy-pris, som den første norske tv-serien noensinne. Og turen til New York ble en spesiell opplevelse for familiefaren.

Elias og Kongeskipet

Fra filmen Elias og kongeskipet.

Foto: Filmkameratene/SF Norge

– Det å sitte midt på Manhattan se Susan Sarandon komme opp å presentere Elias på masse storskjermer i hele lokalet var helt uvirkelig. Da forsto vi virkelig hvor stor Elias har blitt. Ikke bare i Norge, men i hele verden, forklarer han.

Men til tross for suksessen er det gamle ordtaket «borte bra men hjemme best» også sant for Elias og pappa.

– Mo i Rana er kanskje ikke New York, men for meg har det vært artig at Elias har kommet tilbake til helgeland der han hører hjemme.

Teaterstykket har premiere under Vinterlysfestivalen i Mo i Rana 14. februar, før det legger ut på turne gjennom hele Nordland.