NRK Meny
Normal

Fra luft til sjø

Nesten hele styret i Hurtigruten ASA byttes ut. Avtroppende direktør i Widerøe foreslås som ny styreleder.

Per Arne Watle, administrerende direktør i Widerøe

Per Arne Watle, avtroppende administrerende direktør i Widerøe, foreslås som ny styreleder i Hurtigruten ASA.

Foto: Widerøe

Valgkomiteen i Hurtigruten ASA anbefaler at følgende personer velges som aksjonærenes representanter til styret i Hurtigruten ASA.

  • Per Arne Watle - ny og innstilt som ny styreleder
  • Marit Skog - gjenvalg og innstilt som ny nestleder
  • Per Heidenreich - ny og innstilt som styremedlem
  • Berit Kjøll - ny og innstilt som styremedlem
  • Olaf Larsen - ny og innstilt som styremedlem
  • Ingvild Myhre - ny og innstilt som styremedlem
  • Siv Sandvik - ny og innstilt som varamedlem til styret

Widerøe-kompetanse inn i Hurtigruten

Per Arne Watle (60) har vært administrerende direktør i Widerøes Flyveselskap AS de siste 11 årene. Han har tidligere erfaring som direktør i Gilde, Tine og SAS.

Per Heidenreich (64) er norsk, men bosatt i USA hvor han i en årrekke har drevet innenfor shipping og olje. Han var inntil i fjor styreleder i Det Norsk-Amerikanske handelskammer.

Berit Kjøll (53) har blant annet vært divisjonsdirektør i Telenor ASA, konsernsjef i Steen & Strøm ASA, administrerende direktør i Flytoget AS og administrerende direktør i TusenFryd AS.

Olaf Larsen (60) har vært administrerende direktør i Narvik Energi AS de siste 13 årene. Han har tidligere erfaring fra ABB og fra ulike stillinger i Troms og Nordland fylkeskommuner.

Ingvild Myhre (51) er konsernsjef i Network Norway AS/ID Gruppen. Hun har tidligere erfaring som direktør i Norges Røde kors og som administrerende direktør i Telenor Mobil AS.

Siv Sandvik (44) er i dag advokat og partner i Finance and Projects i DLA Piper Norway, og har tidligere erfaring som partner i Rime & Co, og fra PricewaterhouseCoopers.

Gjenvalgt

Det eneste styremedlemmet som foreslås gjenvalgt er marit Skog, som er innstilt som ny nestleder.

Marit Skog (43) er i dag økonomidirektør i Harstad Tidende Gruppen og har tidligere erfaring fra Barlindhaug AS og Sparebank1 Nord-Norge. Hun er i dag styremedlem i Hurtigruten ASA.

Kriterier

Valgkomiteen har bestått av Elisabeth Aspaker, Sigve Stokland og Leif Teksum (leder).

Valgkomiteen har blant annet lagt vekt på mangfold i kompetanse og bakgrunn, samt kjønns- og aldersbalanse i sitt arbeid med sammensetning av forslaget til nye medlemmer av styret.

Bedriftsforsamlingen i Hurtigruten ASA skal ta stilling til valgkomiteens forslag og velge nytt styre i sitt møte 24. juni 2008.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.