NRK Meny
Normal

Nytt navn til Trænafestivalen

Anneli Drecker er aktuell med ny plate, og gjester Trænafestivalen lørdag 10. juli. – Albumet er som skrevet til en konsert i Kirkehellern, sier festivalsjefen.

Anneli Drecker

Anneli Drecker er aktuell med ny plate.

Foto: Stian Andersen / Pressefoto

Anita Overelv

Festivalsjef Anita Overelv er full av lovord.

Foto: Ida Elise Strøm / NRK

– Den nye plata hennes er helt fantastisk, og jeg er både stolt og ydmyk over å kunne fortelle at hun kommer til Trænafestivalen i år, sier festivalsjef for Trænafestivalen, Anita Overelv, til NRK.

Drecker er aktuell med nytt album, og det er noe av bakgrunnen for at hun gjester festivalen lørdag 10. juli.

«Rock and straws» er basert på dikt av den nord-norske kultpoeten Arvid Hanssen, og er oversatt til engelsk av Roy-Frode Løvland. Diktene har sterke innslag av naturmystikk, men tar også for seg mennesket og naturen, kan man lese i pressemeldingen.

Kritikerne er begeistret, og plata har blant annet fått terningkast 5 i VG.

– Hun er veldig aktuell, og har fått strålende kritikker. Dette blir høydepunktet under festivalen, i alle fall for min del, sier Overelv.

Slippes fredag

Anneli Drecker har med seg Rune Arnes på trommer, Ole Vegard Skauge på bass og Roger Ludvigsen på gitar.

– Albumet er som skrevet til en konsert i Kirkehellern. Jeg drister meg til å si, hvem trenger Kate Bush når vi har Anneli Drecker, dronninga av Nord Norge, sier Overelv.

Plata slippes offisielt 24. april. Festivalsjefen forteller at de snart er i mål med den øvrige bookingen til årets festival.

– Vi har flere navn som skal slippes etter hvert.

Du kan følge artistslippet på festivalens hjemmeside.