Tre personer og to kjøretøy var involvert i hendelsen, og spor på stedet tilsa at bilene hadde kollidert front mot front. Det var 90-sone der ulykka inntraff.
Tirsdag skriver avisa Helgelendingen at politiet venter på svar fra ulykkesgruppa til Statens vegvesen om hendelsesforløpet.
– Vi har begynt å få god oversikt over hvem som har vært i området på den tida, men alle som kan vite noe er av interesse for politiet, sier politiadvokat Vegard Rosenvinge Lauvdahl til avisa.
Søndag opplyste Helgelandssykehuset at de to andre som var involvert i hendelsen, et par i 70-årene, hadde moderate skader og at tilstanden var stabil.
Turgåer reddet av redningshelikopter – alvorlig skadd og sendt til Tromsø
Den finske turgåeren som i ettermiddag falt ned en fjellskrent nord for Skjomtinden er nå hentet ut av et redningshelikopter og flydd til UNN i Tromsø.
Mannen som falt er i 20-årene, og turfølget er også finsk.
De øvrige fire turistene i turfølget er også hentet ned fra Skjomtinden og fraktet til sykehuset i Narvik for en sjekk.
Det bekrefter innsatsleder i politiet til NRK, Kristoffer Johansen.
Han forteller om en tre timer lang og krevende redningsaksjon, både på grunn av tåke og bratt terreng.
– Politiet fikk melding om et finsk turfølge der en person hadde falt ned en skrent, og ikke klarte å komme seg opp. Da ble luftambulansen tilkalt, som forsøkte å hente ut turgåeren. Tett tåke gjorde at det ikke var mulig.
Da ble redningshelikopter sendt fra Bodø, som dro innom Svolvær for å hente en alpin redningsgruppe.
Helikopteret måtte lande et stykke unna ulykkesstedet på grunn vanskelige flyforhold. Deretter tok bergingsmannskapet seg inn til fots.
– Helikopteret fikk hentet opp personen som falt. Og er på tur til Tromsø.
Politiet kjenner ikke til foranledningen til at den finske turisten falt ned skrenten.
Det er usikkert hvor langt turgåeren falt, men politiet opplyser til NRK at den skadde personen var ved bevissthet da politiet fikk melding om ulykken.
Fjellet Skjomtinden eller Sovende dronning rager 1 575 moh, og kan ses fra store deler av byen og store deler av Ofoten.
Det pågår en redningsaksjon etter at en turgåer falt ned en fjellskrent nord for Skjomtinden i Narvik.
Et redningshelikopter fra Bodø er på vei til stedet med alpin redningsgruppe.
Politiet fikk inn melding kl. 16.45 om ulykken av medlemmer fra turfølget. Turgåeren som falt ned skrenten er en mann i 20-årene. Turfølget er fra Finnland, og hadde kontakt med mannen da de kontaktet redningssentralen.
– Vi vet ikke om turgåeren som falt er bevisst nå, men han var det da vi hadde kontakt med turfølget tidligere, sier Lars Halvorsen i politiets operasjonssentral.
Operasjonslederen melder om vanskelig terreng og tåke i området. Redningsgruppa har derfor med seg spesialetater som har spesialkompetanse på fjellklatring.
– Vi har ikke hatt direktekontakt fra turfølge på en stund, men de skal være i trygge forhold, sier Halvorsen.
Røde Kors og Norsk Folkehjelp er kalt ut, men avventer resultatet ved redningsaksjonen til den alpine redningsgruppen.
Vitner som også var til stede på restauranten filmet hetsingen paret ble utsatt for. Politiet opprettet straffesak, og mannen har siden vært under etterforskning for mulig hatkriminalitet.
– Straffbare handlinger som går på blant annet dette med seksuell orientering er et prioriteringsområde for politiet. Derfor ser vi alvorlig på hendelsen, uttalte politiadvokat Eirik Magnus Blomli ved Nordland politidistrikt til NRK etter hendelsen.
I dag opplyser politiet til NRK at etterforskningen fortsatt pågår, men skal avsluttes om kort tid.
Blomli opplyser at mannen fortsatt har status som mistenkt i saken. Det er ikke tatt stilling til om mannen skal siktes og tiltales.
– Han er avhørt av politiet. Vi har også avhørt de fornærmede og vitner. Den videre etterforskningen vise om det har skjedd en straffbar hendelse, og i så fall hvilken strafferamme det blir.
Hatefulle ytringer kan ifølge paragraf 185 straffes med bot eller fengsel inntil 3 år.
Etter medieomtale av saken tidligere i sommer, uttalte mannen til NRK at han angret på det han hadde gjort og ba om tilgivelse.
– Det jeg sa og gjorde er helt forkastelig og ikke noe jeg står for. Jeg er veldig lei for at jeg har skremt og krenket mange på denne måten. At jeg var beruset er ingen unnskyldning, og får meg til å innse at jeg må jobbe med meg selv, sa han.
I forbindelse med dødsfallene gikk myndighetene ut og advarte mot å slippe andre husdyr ut på beite i område. Flere trosset anbefalingene, deriblant storfebonde Tor Karstein Angel.
– Det har gått bra med alle sammen, og jeg har snakket med andre bønder også og det er ingen som har mistet dyr, sa Angel til NRK.
Det har ikke tidligere vært meldt om at andre dyr har lidd samme skjebne som reinsdyrene.
Avisa skriver også at det er funnet døde ørn på Herøy, og at det er flere teorier om hva som kan ha skjedd.
En teori kobler mindre ørn til et utbrudd av fugleinfluensa. En annen teori går på at fuglene kan ha tatt sekundærskade fra den døde reinen.
Naturoppsynet opplyser til Helgelendingen at de følger situasjonen.
Stine Marie Brox Gundersen, etterforsker for dyrevelferdskriminalitet i Nordland politidistrikt, har ledet etterforskningen rundt reinmysteriet.
Hun avviser på lang vei at teorien om sekundærskade.
– Vi samarbeider med flere etater og er ekstra oppmerksomme på dyr på Herøy. Vi har ingen grunn til å tro at det er noen sammenheng mellom den døde reinen og mangelen på ørn, sier hun til Helgelendingen.
Det er fortsatt uklart hvordan reinen har blitt utsatt for kobberforgiftning, men politiet jobber ut ifra flere teorier.
– Det kan skje at det er teknisk feil i tunnel, og at tunnelen går i stenging. Men vi må gå ut ifra at det kan være en reell hendelsen, sier Grethe Turmo Hatten i Veitrafikksentralen Nord.
Alarmsystemet varsla om svært forurensa luft, men dette var en teknisk feil.
En person er bekreftet omkommet etter togpåkjørsel, melder politiet i Nordland på Twitter. Politiet gjør etterforsking på stedet for å finne årsaken til ulykken.
Lørdag ettermiddag ble Nordlandsbanen stengt mellom Fauske og Bodø etter påkjørselen. Det kan ta tid før strekningen gjenåpnes, skriver Bane Nor i en trafikkoppdatering.
Kjetil Knutsen foretar seg bare én endring på laget som sørget for 5-0-seier mot Zalgiris i midtuken. Brede Moe måtte ut med skade etter 19 minutter mot litauerne og later ikke til å være friskmeldt til dette oppgjøret. Midtstopperbautaen erstattes av samme mann som kom inn som innbytter i hans sted mot Zalgiris - Isak Helstad Amundsen. Ellers er det verdt å notere seg at Lars-Jørgen Salvesen får sin Eliteserie-debut for Bodø/Glimt, mens nysignering Nino Zugelj er å finne på benken. Bodø/Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Haikin - Sampsted, Amundsen, Høibråten, Wembangomo - Vetlesen, Hagen, Saltnes - Mvuka, Salvesen, Pellegrino.
En mann i begynnelsen av 20-årene omkom fredag kveld i en ulykke på E6 like sør for Trofors i Nordland.
Det var to biler involvert i ulykken som skjedde i en 90-sone. I den ene bilen var det et par i 70-årene. I den andre bilen var det en mann i begynnelsen av 20-årene, hjemmehørende på Helgeland. Sistnevnte ble erklært død på stedet av lege. De to øvrige i ulykken er fraktet til sykehus, men er ikke livstruende skadet.
Spor på stedet tilsier, ifølge politiet, at bilene har kollidert front mot front. Politiet fikk melding om ulykken klokka 19.57. De har iverksatt etterforskning på stedet sammen med ulykkesgruppen til Statens vegvesen. De pårørende er varslet.
E6 sør for Trofors stengt etter alvorlig trafikkulykke
En trafikkulykke har funnet sted på E6 i Nordland, om lag 5 kilometer sør for Trofors. To biler og tre personer er involvert, og det er 90-sone på stedet. Politiet betegner ulykken som alvorlig.
– Vi har fått tilbakemelding om at det er personskader på stedet, sier operasjonsleder May-Wenche Hansen.
Veien vil være stengt i begge retninger i en tid fremover. Statens vegvesen anbefaler lokal omkjøring via gamle E6.
Politiet meldte om ulykken klokken 20.13 fredag kveld.
156 saker om hatefulle ytringer anmeldt hittil i år
156 saker angående hatefulle ytringer knyttet til hudfarge og nasjonal eller etnisk opprinnelse er anmeldt hittil i år på landsbasis. Fire av disse sakene er anmeldt i Nordland politidistrikt. Fungerende påtaleleder i Nordland politidistrikt Steffen Ravnåsen sier at saker som at 16-årige Phaiwan Moongoen fra Hamarøy opplevde at en kunde nektet å betale for sine varer til henne fordi hun ikke var norsk, kan anmeldes.
– Slike type saker kan anmeldes og vil bli vurdert opp mot for eksempel straffeloven paragraf 185 om hatefulle ytringer, skriver Ravnåsen i en epost til NRK.
Det førte til 200.000 svindeloppringinger slapp igjennom på kort tid mandag denne uken.
Metoden går ut på at de kriminelle ringer én gang og håper mottakeren ringer tilbake. Over 1000 nordmenn gjorde akkurat det, og enkelte samtaler varte i to timer.
Telenor vil politianmelde samtalene, og har allerede stoppet betalingene til utlandet som er relatert til svindelen.
– Dette vil si at svindlerne ikke får betalt, og kunder som har ringt tilbake vil heller ikke bli belastet av Telenor, skriver informasjonssjef i Telenor, Line Magnus Isaksen i en e-post til NRK.
Hun sier det er viktig for selskapet å anmelde slik at politiet blir informert om omfanget av svindelen, og for å sikre at betalingene til utenlandske operatører stoppes.
Ifølge Isaksen har Telenor klart å stoppe 95 prosent av svindeltilfellene hittil i år.
Om det er telefonoperatøren eller kundens ansvar å dekke de eventuelle kostnadene etter en svindel er, ifølge Forbrukerrådet, ingen enkel problemstilling.
– Det er en kompleks problemstilling som det dessverre ikke finnes et enkelt svar på. Dette vil bero på en helt konkret vurdering av hva som faktisk har skjedd i den enkelte sak, sier juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet, Nora Wennberg Gløresen.
Trafikktallene til SAS i juli ble sterkt påvirka av pilotstreiken. Sammenligna med juni sank passasjertallet med 32 prosent i juli. Samtidig gikk kapasiteten ned med 23 prosent, skriver SAS i ei pressemelding.
Årsaken til nedgangen var den 15 dager lange pilotstreiken.
I løpet av juli ble over 3700 flyginger kansellert og 380.000 passasjerer berørt av streiken, som ble avsluttet 19. juli.
– Vi beklager på det sterkeste til alle våre kunder som ble berørt av streiken som resulterte i flyforsinkelser og kanselleringer, skriver SAS i pressemeldingen.
Nykommeren Flyr hadde derimot en rekordmåned i juli.
Til tross for kaos og bemanningsproblemer på flere europeiske flyplasser, innstilte de kun to flyginger i juli og satte i tillegg passasjerrekord med 260.500 reisende.
Fredag morgon har hurtigruteskipet «Richard With» grunnstøytt i Ytre Steinsund i Sogn, melder TV2.
Skipet hadde ingen passasjerar om bord.
– Ingen er skadd, og det er ikkje rapportert om at skipet tar inn vatn, opplyste Anja Bakken i Hovedredningssentralen (HRS) til NRK tidlegare i dag. Hun fortalde at skipet ligg stabilt.
Årsaka til at MS «Richard With» grunnstøytte var ein teknisk systemfeil som førde til at skipet mista styring.
– Det er klart det er alvorleg når eit stort skip grunnstøyter. Vi undersøker situasjonen og skal ivareta den så godt vi kan, seier Bakke.
Hurtigruteskipet var på veg til Bergen etter eit opphold på Myklebust Verft på Gurskøy på Sunnmøre. Om bord var eit mannskap på 53, i tillegg til 14 personar som gjorde etterarbeid frå verftsopphaldet.