NRK Meny
Normal

Disse kommer til Træna-festivalen

Hekla Stålstrenga, Farao og den kritikerroste rapperen Store P gjester Træna-festivalen i juli.

Hekla Stålstrenga

SPILLER PÅ TRÆNA: Hekla Stålstrenga er et av bandene som skal spille på Træna-festivalen i sommer.

Foto: Brynjar Erdahl

Træna-festivalen går av stabelen 10-12 juli. Fra før av er det gjort kjent av visesangeren Stein Torleif Bjella og svenske First Aid Kit kommer og nå har festival-ledelsen lansert flere navn.

Hekla Stålstrenga, som for alvor ble kjent da de kom ut med sin versjon av "Har du fyr", skrevet av Ola Bremnes. I fjor høst kom albumet «Dyrandé» som fikk spilletid på NRK P1. Bandet går for å være et landets beste live-band.

  • Se Hekla Stålstrenga spille «Har du fyr» live i Store studio:

Brukte å være live-DJ for Lars Vaular

Et annet navn som nå står på plakaten for Træna-festivalen er den kritikerroste rapperen Store P.

Det regnet lovord fra kritikerne da Store P ga ut sitt første soloalbum i februar; Regnmannen.

Albumet har blitt beskrevet som et mesterverk, og en av de sterkeste norske rapplatene noen sinne. I 2011 opptrådte Store P på Trænafestivalen som en del av A-laget, og ved siden av det bergenske rapkollektivet har han de siste årene vært fast live-DJ for Lars Vaular.

Soloartisten Store P sender sine rapvers avgårde mykt som en katt på sin særegne, nærmest syngende måte. Hans første singel «Vikkje Være I Din Verden» ble umiddelbart listet på P3.

  • Se musikkvidoen til «Vikkje være i din verden» her:

Urørt-finalist klar for Træna

Det siste navnet som er sluppet er norsk-engelske Farao, som er en av fem Urørt-finalister. Farao har fått mye oppmerksomhet etter at hun slo igjennom i fjor. Musikken hennes beskrives som «intenst, stillferdig, sugende svevende og utrolig vakkert»

  • Hør Farao med låten Forces