Nye hunder skal lete etter savnet

Tirsdag skal nye søkshunder søke etter den siste savnede etter skredet som gikk ved Jamtfjelltind.

Leteaksjonen ved Jamtfhelltinden

OPPTRAPPING: Leteaksjonen etter den savnende 29-åringen ble trappet opp i helga da et Et tjuetalls personer fra forsvaret ble fløyet inn i leteområdet.

Foto: Frank Nygård / NRK

Disse hundene skal bli flydd inn i området i åttetiden tirsdag morgen for å lete etter den siste savnede kvinnen som ble tatt av sørpeskredet som gikk ved Jamtfjelltind.

Ei turgruppe på åtte personer skulle søndag den 16.mai opp på Jamtfjelltind for å sette opp ei trimbok, da hele gruppa ble tatt av et sørpeskred. Tre personer ble funnet omkommet i skredet og en kvinne er fortsatt savnet.

– Det har jo vært søkt både lørdag og søndag med store styrker på dette skadestedet, og de har gjort seg ferdig på den måten at vi har sondet gjennom det som vi anser som det aktuelle søksområdet for å lokalisere den siste savnede, sier stabssjef John-Helge Vang ved Helgeland politidistrikt.

– Har luftet området

Leteområdet er ifølge Vang stort som en fotballbane, mandag var det ikke noen

Stabssjef John Helge Vang

HÅPER Å FINNE KVINNEN: Stabsjef John-Helge Vang sier de har forhåpninger til å finne den siste savnede kvinnen i området, når de fortsetter letingen tirsdag.

Foto: Frank Nygård / NRK

leting i området, fordi de skulle lufte dette, slik at hundene lettere skal kunne ferten av gjenstander eller personer i området.

– Når feltet har stått delvis urørt, så håper vi at det skal luftes, slik at den perforeringen som er gjort skal komme hundeekvipasjene til gode, de skal i gang med søk i morgen tidlig, sier Vang.

Leter i samme område

Tirsdag morgen skal derfor hundene, letemannskaper fra Røde Kors, og en innsatsleder i fra politiet fortsette letingen etter den siste savnede kvinnen.

– I tillegg har vi også anmodet om personell fra Heimevernet for å bistå i søket og gravearbeidet, sier Vang.

De vil lete i samme området som tidligere, på grunn av funn av gjenstander, i tillegg til opplevelser fra overlevende som har beskrevet situasjon på stedet da ulykken inntraff. Stabssjefen håper nå på å finne den siste kvinnen som er savnet.

– Vi har absolutt forhåpninger om å finne den siste savnede i dette området. Og det skredet ble delt i to, og den andre delen er nå såpass smeltet ned, at det er liten eller ingen sannsynlighet for at der ligger noen igjen i det, sier Vang.

Spesialtrent hund ankom Mosjøen i dag

NYE HUNDER TIL VEFSN: Denne hunden deltok i forrige uke i søket etter de savnede. Søket førte til at en av kvinnene ble funnet. Letemannskaper vil tirsdag lete på nytt etter den siste kvinnen som fortsatt er savnet etter at hun ble tatt av et sørpeskred ved Jamtfjelltind.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK